Oruç Reis Sismik Gemisi Antalya`da

Oruç Reis Sismik Gemisi Antalya`da

ABONE OL
22:30 - 03/09/2019 22:30
Oruç Reis Sismik Gemisi Antalya`da
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Doğu Akdeniz ve KKTC açıklarında sismik araştırmalar yapacak olan Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğüne ait Oruç Reis Gemisi Antalya açıklarına demirledi.

İstanbul’dan Mersin’e gitmekte olan Oruç Reis sismik gemisi geçen hafta 31 Ağustos Cumartesi günü Antalya’da Atatürk Parkı açıklarına demir attı.

Oruç Reis Sismik gemisinin ne zaman hareket edeceği belli olmazken Antalya Liman Başkanlığı yetkilileri geminin geliş ve gidişi hakkında bilgi vermekten kaçındı.
Türkiye’nin ilk ve milli olan Oruç Reis gemisi 86 metre uzunluğunda, 22 metre genişliğinde ve manevra kabiliyeti ise oldukça yüksek. İçinde helikopter pisti de bulunan MTA Oruç Reis gemisinde en az 50 mürettebat görev yapıyor.

MTA Oruç Reis gemisi jeofizik, 2 ve 3 boyutlu haritalama, derin sismik, gravite (petrol yoğunluğu), manyetik sistemler ve deniz tabanı ayrıntılı görüntüleme ile haritalama sistemleri, uzaktan kumandalı sualtı aracının (ROV) yanı sıra, su kolonu ve deniz tabanından jeolojik örnekleme yapabilecek ekipman ile donatılmış durumda bulunuyor.

ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.