Oruç Reis İçin Yeni NAVTEX

Oruç Reis İçin Yeni NAVTEX

ABONE OL
10:27 - 25/10/2020 10:27
Oruç Reis İçin Yeni NAVTEX
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye, Doğu Akdeniz’de doğal kaynak arama faaliyetleri sürdüren Oruç Reis gemisi için yeni bir NAVTEX daha yayımladı. Yeni NAVTEX’le Oruç Reis’in bölgedeki faaliyetlerin 4 Kasım’a kadar devam edeceği duyuruldu.

Yunanistan ve Türkiye arasında gerginliğe neden olan Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki doğal kaynak arama faaliyetleri sürüyor. Türkiye, yayımladığı yeni NAVTEX’le halen bölgede araştırmalr yapan Oruç Reis gemisinin bölgede 4 Kasım tarihine kadar faaliyetlerine devam edeceğini ilan etti.

Bu sürenin yayımlanacak yeni NAVTEX’lerle daha da uzatılması mümkün görünüyor. Son olarak yayımlanan mesajda “ SİSMİK ÇALIŞMALAR, R/V ORUÇ REİS, ATAMAN VE CENGİZHAN İSİMLİ GEMİLER İLE 25 EKİ 20 SAAT 2101Z’DAN 04 KAS 20 SAAT 2059Z’YA KADAR AŞAĞIDAKİ SAHADA YAPILACAKTIR” denilerek gemilerin faaliyet göstereceği koordinatlar paylaşıldı.

Mesajda bölgede seyredecek deniz araçlarının sismik araştırma yapan Oruç Reis gemisine 6 mil açıktan geçmesi gerektiği vurgulandı.

VOA tarafından geçilen Oruç Reis İçin Yeni NAVTEX haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Oruç Reis İçin Yeni NAVTEX haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Oruç Reis İçin Yeni NAVTEX haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.