*** Örsan Öymen Röportaj Yarışması başladı

*** Örsan Öymen Röportaj Yarışması başladı

ABONE OL
18:18 - 04/05/2009 18:18
*** Örsan Öymen Röportaj Yarışması başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Örsan Öymen Röportaj Yarışması başladı

Alman Westdeutsche Rundfunk (WDR) adlı radyo ve televizyon kuruluşunun Türkçe servisi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Örsan Öymen Röportaj Yarışmasının 22’incisi başladı

WDR Türkçe servisi tarafından yapılan açıklamada, kuruluşun 22 Temmuz 1987 tarihinde 49 yaşında kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden editörlerinden Örsan Öymen adına düzenlenen yarışmaya, gazeteciliğe ilgi duyanların Almanya’daki Türkleri ilgilendiren konularda hazırlanan röportajlarla katılabilecekleri belirtildi.

Yarışmanın kriterleri arasında, röportajın 5 dakikayı geçmemesinin, teknik açıdan yayına uygun olmasının bulunduğu belirtilen açıklamada, başvuru sahiplerinin yarışmaya ortak röportajlarla da katılabilecekleri ve birden fazla röportaj da gönderebilecekleri ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, röportaj konularına örnek olarak, başarılı bir Türk iş adamının portresi, bir Türk futbol kulübünde yaşanan gelişmeler, Türklerin gittiği bir camiden haberler ya da Türk kadınlarının bir araya gelerek düzenledikleri etkinlikler, Almanya’da yaşayan Türkleri yakından ilgilendiren, duygu ve düşüncelerini dile getiren, neşelerini, hüzünlerini, en güzel ve en zor anlarını radyoya yansıtan olaylar gösterildi.

Yarışmaya son katılma tarihi 30 Haziran 2009 olarak belirlenirken, sonuçların da 22 Temmuz’da açıklanacağı bildirildi.

Yarışmada birinci olan röportaj sahibine 500 Euro para ödülünün yanı sıra WDR Türkçe servisinde 2 haftalık staj olanağı verileceği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, yayımlanacak diğer röportajlar için de telif ücreti ödeneceği ve yarışmayla ilgili bilgilerin ”www.funkhauseuropa.de” adlı internet sayfasından alınabileceği belirtildi.

Ankara’da 1 Mayıs 1938’de doğan Öymen, 1960’lı yılların başında Almanya’ya gelerek WDR Türkçe servisinde uzun yıllar radyo programcılığı, muhabirlik ve yorumculuk yapmıştı. (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.