“Önlemler Daha Önce Alınsaydı Yaşamlar Kurtulabilirdi”

“Önlemler Daha Önce Alınsaydı Yaşamlar Kurtulabilirdi”

ABONE OL
23:09 - 12/04/2020 23:09
“Önlemler Daha Önce Alınsaydı Yaşamlar Kurtulabilirdi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerika’da Ulusal Sağlık Enstitüsü’nde Bulaşıcı Hastalık Merkezi’nin başındaki isim Anthony Fuaci, Corona virüsü ile mücadelede yürürlükte olan önlemlerle ilgili olarak “daha önce alınsaydı yaşamlar kurtulabilirdi” ifadesini kullandı.

Fauci CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, hayat kurtaran sosyal önlemlerin salgının ilk günlerinde tepkiyle karşılandığını belirtti ve ülkenin şu sıralar bahar mevsiminde yeniden etkili olması halinde daha etkin yollar aramakta olduğunu söyledi.

Fauci, sunucunun “önlemler Mart ortası değil de Şubat ayında alınsaydı ölümler engellenirmiydi” şeklindeki sorusu üzerine, “mantık olarak önlemler daha önce alınmış olsaydı yaşamları kurtarmış olabilirdiniz” dedi.

“Açıkçası kimse bunu inkar etmez ama bu kararlar nasıl alnıyor karışık” ifadesini kullandı.

Fauci, “Ama haklısın açıkça en başından herşeyi kapatarak doğru olsaydık biraz fark olurdu. Ama kapamayla ilgili tepkiler vardı” dedi.

Fauci, normale dönmenin bir düğmeyle olmayacağının mesajını verdi ve bunun ülke olarak nerde durduğunuzla alakası olduğunu kaydetti. Fauci, bunun için ülkenin farklı noktalarındaki duruma bakılacağını söyledi

Sunucunun normalleşmenin ne zaman başlayacağıyla ilgili soruya Fauci, en erken gelecek ay belki bazı yollarla yanıtını verdi. Fauci, bununla birlikte bu tür tahminleri yapmanın zor olduğunu da kaydetti.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.