Önce ret, şimdi evet! Devlet Norwegian Air desteklemeye hazır

Önce ret, şimdi evet! Devlet Norwegian Air desteklemeye hazır

ABONE OL
10:53 - 25/01/2021 10:53
Önce ret, şimdi evet! Devlet Norwegian Air desteklemeye hazır
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Geçen hafta yeniden yapılanma planının açıklanmasının ardından, Norveç hükümeti Norwegian Havayollarına ek mali destek sağlamaya hazır olduğunu bildirdi.

Ticaret Bakanı Iselin Nyubo havayolunun geleceği için sunulan yeni planı “daha sağlam” olarak görüyoruz, bu yüzden hükümetin yardım için “üzerine düşeni yapmaya” hazır olduğunu söyledi.

Devlet geçen yıl Norwegian Havacılık şirketine üç milyar kron (292 milyon euro) tutarında garanti vermişti.

Korona krizinden ağır darbe alan düşük maliyetli havayolu, geçtiğimiz Perşembe günü uzun mesafeli uçuşlardan uzak duracağını ve yeniden Avrupa’ya odaklanacağını duyurdu. Ayrıca uçak filosunun küçültüleceği bildirildi.

Korona krizininden önce Norwegian Avrupa’nın üçüncü en büyük düşük maliyetli havayolu olarak büyük şehirler arasındaki bağlantılara odaklanarak ve uçaklarını yoğun bir şekilde kullanarak ucuz transatlantik uçuşlar sunuyordu.

Ancak havayolunda talihsizlikler Korona’dan önce başlamıştı : Boeing Dreamliner ve Boeing 737 MAX uçuşlarının aksaması ve teknik arızalar şirketi büyük kayıplara uğratmıştı.

Aralık ayı başlarında havayolu, iflas koruması için başvuruda bulundu.

Resim: © AA

TOUREXPI tarafından geçilen Önce ret, şimdi evet! Devlet Norwegian Air desteklemeye hazır haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Önce ret, şimdi evet! Devlet Norwegian Air desteklemeye hazır haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Önce ret, şimdi evet! Devlet Norwegian Air desteklemeye hazır haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.