*** Ölenlerin en az dörtte biri sivil

*** Ölenlerin en az dörtte biri sivil

ABONE OL
14:37 - 31/12/2008 14:37
*** Ölenlerin en az dörtte biri sivil
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Ölenlerin en az dörtte biri sivil

İsrail saldırılarında Gazze şeridinde ölenlerin en az yüzde 25’inin sivil olduğu BM tarafından açıklandı

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kurumu sözcüsünce AFP’ye yapılan açıklamaya göre, beş gündür devam eden İsrail bombardımanlarında hayatını kaybeden yaklaşık 400 kişinin dörtte birini siviller oluşturuyor.
Gazze’deki hastane kaynaklarına göre, 27 Aralıkta başlayan bombardımanlarda 1900 Filistinli de yaralandı. Ölenlerin en az 42’si çocuk.

İSRAİL GEÇİCİ ATEŞKESİ REDDETTİ

İsrail, Gazze Şeridi’ne saldırısına geçici olarak son vermesine yönelik Fransa tarafından yapılan öneriyi reddetti.

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey İsrailli yetkili, "Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner’in yaptığı tek taraflı ateşkes önerisi yararlı görülmemiştir, çünkü bu Hamas’ın İsrail’e roket fırlatmasını durdurmayacaktır" dedi.
Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, saldırının beşinci gününde uluslararası toplumdan gelen ve "Hamas ile daimi ateşkesi" öngören tekliflerin değerlendirilmekte olduğunu açıkladı.
 

İSRAİL ORDUSU, REFAH’TA TÜNELLERİ BOMBALADI 

İsrail Hava Kuvvetleri’ne bağlı uçaklar, Gazze Şeridi’nin güneyinde, Refah bölgesindeki tünelleri yeniden bombaladı.
İsrail ordusundan verilen bilgide, söz konusu tünellerin silah kaçakçılığı için kullanıldığı savunuldu.
Tünellerin ayrıca Mısır’dan Gazze Şeridi’ne terör eylemcilerinin geliş-gidişlerinde de kullanıldığı, terör faaliyetlerini artırmada Hamas için önemli bir role sahip olduğu ifade edildi.

İsrail ordusunca ayrıca Gazze Şeridi’nin güney ve kuzeyindeki tünellerin yanısıra 7 adet Grad ve 5 Kassam füzesi rampasının tahrip edildiği, roket fırlatılan alanların, silah yapım tesislerinin, Hamas’ın karakollarının ve silahlı terör eylemcilerinin de hava saldırılarında hedef alındığı vurgulandı.
İsrail ordusu, teröre ve teröre bulaşanlara, teröre yataklık edenlere, kadın ve çocukları insan kalkanı olarak kullananlara yönelik operasyonların sürdürüleceğini bildirdi.

Öte yandan Filistinli militanların kullandığı füzelerin menzili de giderek artıyor. Filistinli militanlar akşam saatlerinde Necef’in ortasındaki en büyük kent olan Ber Şeva’ya dek uzanan bir füze fırlattı. Hamas’ın El Aksa Televizyonu, atılan Grad tipi 2 füzeden 1’inin bir binayı vurduğunu ileri sürdü.
Ancak, İsrail tarafında füzenin Ber Şeva’ya düştüğü doğrulanmakla birlikte, yerinin henüz tam belirlenemediği bildirildi. 
(A.A)

 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.