“Oldukça ciddi sıkıntılara yol açacak bir karar bu”

“Oldukça ciddi sıkıntılara yol açacak bir karar bu”

ABONE OL
13:48 - 06/03/2022 13:48
“Oldukça ciddi sıkıntılara yol açacak bir karar bu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan koronavirüs tedbirlerinin kaldırılmasına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Salgın sırasında bazı kararlar gevşetilebilir. Ama bunun için uygun koşullar olması lazım. Bunlardan birincisi; vaka sayımızın 50-60 bin… O da testler kısıtlandıkça, daha az vaka tespit edebiliyoruz. Gerçek rakam bunun en az 10 katı. Günde 50-60 yeni vaka saptıyorsanız, bu 500-600 bin demektir. 600 bin aktif vaka saptamışsanız, ki şu anda Türkiye’nin raporu böyle; bu 6 milyon civarında aktif vaka, yani virüs bulaştırabilecek kişi var demektir.

200 civarında ölüm de varken tedbirlerin kaldırılması bir tarafa sizin mutlaka tedbirleri arttırmanız gereken bir ortamı işaret ediyor. Birçok ülke buna bir plan açıklarken biz birdenbire bütün tedbirleri kaldırıyoruz sonra yeniden koymaya çalışıyoruz ama olmuyor. Bir kuralı bir defa gevşetirseniz onu yeniden topluma uygulamaya çalışmanız çok kolay bir iş değil, yerleştirilmesi aylar alır.

Oldukça ciddi sıkıntılara yok açacak bir karar bu. Çok sayıda kişi sadece bu kararlar kaldırıldığı için hastalığı alacak. Bir kısmı kendisi bir kısmı da evde kronik hastalığı olan yaşlıya götürüp onların ölümüne neden olacak. Bence bu karar alınırken çok düşünülmeliydi, iyi hesaplanmalıydı.

Karantina TV tarafından geçilen “Oldukça ciddi sıkıntılara yol açacak bir karar bu” video içeriğinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Oldukça ciddi sıkıntılara yol açacak bir karar bu” videosu web sayfamıza otomatik olarak Karantina TV Youtube kanalından geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.