Öğretmenler Gününde Duygusal Anlar

Öğretmenler Gününde Duygusal Anlar

ABONE OL
22:47 - 29/11/2021 22:47
Öğretmenler Gününde Duygusal Anlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ruhr Veliler Birliği bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Gününü “Öğretmen-Veli Dayanışması” motosuyla öğretmenleri, öğrencileri ve velileri buluşturarak duygusal anların yaşanmasına vesile oldu.

Essen ve çevresinde faaliyetlerini sürdüren Ruhr Veliler Birliği 24 Kasım’da öğretmenleri unutmadı. Yine farklı bir konseptle Öğretmenler Günü’nü kutlayarak oldukça anlamlı bir kutlama yaptı.

Derneğin Başkan yardımcıları ve aynı zamanda öğretmen olan Ahmet Değirmenci ile Kamuran Turan sundular. Programa Essen Başkonsolosluğu’nda muavin Konsolos Efsane Tatar hanımefendinin yanı sıra Essen ve çevresinde görev yapan 20’nin üzerinde öğretmenimiz katıldılar.

Ruhr Veliler Birliği Başkanı Dr. Ali Sak konuşmasında köy enstitülerinden örnekler vererek öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal bir görev olduğunu dile getirdi. Bu çalışmaya katkı sunan tüm öğretmenlere, yönetim kurulu üyelerine ve programın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Emekli olmasına rağmen sürekli yazıp çizen ve durmadan üreten Bahattin Gemici öğretmen Almanya’da devam eden aydınlanma mücadelesi konusunda bilgiler sundu. Bu bağlamda çifte vatandaşlık, yerel seçim ve anadili gibi konulara değindi. Programa katılan ve Essen bölgesinin ilk Türkçe öğretmeni olan ve 1969 da göreve başlayan Celalettin Ağırbaş da anılarından birkaç hikayeler anlattılar. Tüm öğretmenlerimize yine emekli öğretmenlerin yazmış oldukları kitaplar ‘Umutların Peşinde’ (Bahattin Gemici) ö ‘Sıladan Gurbete Gönül Köprüsü’ (Celalettin Ağırbaş) ve ‘Türkçe Yazım Kuralları’ (Nurettin Şenol) takdim edildi.

Programın sürpriz bölümünde Ruhr Veliler Birliği bünyesinde gönüllü çalışmalar yapan ve aynı zamanda derneğin Başkan yardımcısı olan öğretmen Mehmet Kapyapar’a sürpriz bir “mesleğe veda” programı düzenlendi. Emekliliğinin son gününe kadar büyük bir çaba sarf eden öğretmenimiz, meslektaşları Ahmet Değirmenci, Kamuran Turan ve Kemal Cıbır’ın hazırlamış olduğu bu bölümde duygulanarak gözyaşlarını tutamadı. Bir sürpriz daha vardı: programa ağır hastalığı sebebiyle emekliye ayrılmış olan Zeki Bahçekapılı da Türkiye’den Whatsup üzeri meslektaşını yalnız bırakmadı. Mehmet öğretmene dernek adına bir teşekkür plaketi takdim edildi.

Programın ikinci bölümünde Ruhr Türk Halk Müziği müzisyenleri Kazım Birlik, Orhan Şener, Ruhi Filinte, Güner Kılıç, Bilgin Kılıç, Dilek Şen ve Uğur Çiftçi türkü ve şarkılarla, Kemal Cıbır hocamız da şiirleriyle eşlik ettiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.