*** Obama, Rusya ile anlaşmayı umuyor

*** Obama, Rusya ile anlaşmayı umuyor

ABONE OL
14:11 - 03/03/2009 14:11
*** Obama, Rusya ile anlaşmayı umuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Obama, Rusya ile anlaşmayı umuyor

ABD Başkanı Barack Obama’nın, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev’e, İran’ın uzun menzilli silah geliştirmesini engellemeye yardımcı olması karşılığında, Doğu Avrupa’da füze kalkanı sistemi planlarından vazgeçilebileceği mesajını ilettiği bildirildi

New York Times gazetesinin kimliğinin açıklanmasını istemeyen Amerikalı kaynaklara dayanarak verdiği habere göre, Obama’nın 3 hafta önce Medvedev’e özel elçiyle mektup gönderdiği ve mektupta, İran’ın nükleer silah üretme çabalarının durdurulması durumunda ABD’nin Doğu Avrupa ülkelerinde füze kalkanı projesi kurmasına gerek kalmayacağını belirttiği kaydedildi. 

Rusya, eski ABD Başkanı George Bush döneminde önerilen ve Çek Cumhuriyeti ile Polonya’nın da ev sahipliği yapacağı füze kalkanı projesine şiddetle karşı çıkıyor.

RUSYA: "MEKTUPTA PAZARLIK UNSURU YOK"

Rusya, ABD Başkanı Barack Obama’nın Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev’e gönderdiği mektupta, füze kalkanı projesi ve İran konusunda pazarlık önermediğini bildirdi.

Medvedev’in sözcüsü Natalya Timakova, mektupta Obama’nın çeşitli öneri ve tespitlerde bulunduğunu, ancak herhangi bir pazarlık önerisinin yer almadığını kaydetti.
Timakova, Kremlin’in, Obama’nın mektubunun "olumlu" içeriğini takdir ettiğini de belirtti. 
(A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.