Nürnberg’de Kadına şiddete karşı Turuncu Bank açıldı

Nürnberg’de Kadına şiddete karşı Turuncu Bank açıldı

ABONE OL
21:38 - 18/03/2024 21:38
Nürnberg’de Kadına şiddete karşı Turuncu Bank açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Açılışta, Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci ve Belediye Başkan yardımcısı Christian Vogel hazır bulundu.

Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, 10 Mart 2024 tarihinde Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü (DTFC) tarafından, Nürnberg belediyesi işbirliğiyle, kadına şiddetin önlenmesine yönelik duyarlılığı arttırmak amacıyla, “Nürnberg Schuckert Parkında” tesis edilen “TURUNCU BANK’ “ın açılışına katıldı.

Projenin sahibi Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü onursal başkanı Gülseren Suszan Menzel konu ile ilgili şu bilgileri verdi:

MEVLANA DERKİ

„ 6 yıl önce Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü Başkanı olarak bu projeye başlatmıştım. 13.yy. yaşamış Mevlâna ne demir: „ (13y.y. yaşamış) Mevlâna, der ki: „Sen yola çık, yol sana görünür. Bu anlam da yola çıktık. Amacımız, şehirde, tüm dünyada her gen 4 Kadın ölüyor, Almanya da her 3 Kadın şiddet görüyor, öldürülüyor.

Geldiğimiz ülke olduğu için, oradan örnek veriyorum: memleketimiz Türkiye’de (8. Mart 2023- 8.Mart 2024) tarihleri arasında 338 Kadın öldürüldü.

248 Kadın da sebebi bilinmeyen nedenlerden dolayı ölü bulundu. (Yani balkondan düşmüş, intihar. vs..).

Sadece bu sene,2024 Şubat ayında 37 Kadın ateşli silahla öldürüldü. 17 Kadın yine açıklanamayan sebeplerden öldürüldü, sene sonuna kadar olacak sayıyı düşünmek bile istemiyorum.

İşte bu sebeplerden Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve Kadınlar arası dostluk dayanışmayı çevre dostu sürdüre bilinir proje şekliyle, toplumda görünür kılabilmektir.

Önce (Balo yaparak para toplamıştık) Tema Vakfı üzerinden 10 bin adet Meşe Fidesi hediye ettik, Konya/Derbentteke yakınında Türk-Alman Dostluk Ormanı Kurulmasına katkıda bulunduk,

KADINLAR ARASI DOSTLUK TÜRK MEŞESİ DİKİLDİ

Gülseren Suza Menzel, Nürnberg’e 2019 Schuchert Parkın içine kadınlar arası dostluk simgesi bir Türk Meşesini, belediye ile birlikte diktiklerini belirterek şöyle devam etti.

„ Sonra Nürnberg Belediyesi ile birlikte Kardeş şehir Antalya’da bir Ginko ağacı diktik.

2021 de Fürth Stadtpark’in içinde belediye ile bir Türk Meşesi diktik. 2023’te, o ağacın yanına ben ve eşim parasını cebimizden ödeyerek, şiddete karşı kırmızı Bankı koyduk.

Bu yılda, 10 Mart 2024 Nürnberg ‘te, Belediye Başkanlarından Christian Vogel, Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci ile birlikte, ağacımızın yanına da bir Turuncu Bank koyduk, (Nbg.turuncu rengi istedi. ) üstüne de, kadınların şiddet yaşadıklarında nerelerden yardım alabilecekleri bilgilerini koyduk.“

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.