Nürnberg’de film festivali heyecanı

Nürnberg’de film festivali heyecanı

ABONE OL
21:11 - 08/08/2019 21:11
Nürnberg’de film festivali heyecanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

24.Nürnberg Türkiye- Almanya Film Festivali’nin programı, Festival Başkanı Adil Kaya, Yardımcısı Sinem İlterli ve Belediye Sanat Direktörü Michael Bader’in yaptığı bir basın toplantısı ile açıklandı.

Türk ve Alman sanat dünyalarına sahne olacak

 Açıklamaya göre, 9 Mart-17 Mart tarihleri arasında etkileyici ve heyecan verici uzun, kısa ve belgesel filimler konukların katılımıyla seyirciye ulaşacak. Festival 9 gün boyunca ,Türkiye ve Almanya sanat dünyalarının yoğun diyaloglarına sahne olacak. Toplam 38 Film Almanya’nın en önemeli kültürlerarası festivalinde perdelere yansıyacak.

Aynı zamanda, Almanya ve Türkiye sinemasının 50’nin üzerinde sanatçısı ve sinema emekçisi Nürnberg’i ziyaret edecek ve film sohbetlerine katılacak.

Ediz Hun ve Filiz Akın onur ödülü alacak

Nürnberg Tafelhalle’de’ki 9 Mart tarihinde yapılacak açılış töreninde Ediz Hun ve Alman sanatçı Margarethe onur ödüle alacaklar.16 Mart tarihinde ise, Filiz Akın, Heilig-Geist salonunda onur ödülünü alacak.

Festival sonunda, en iyi, uzun ve kısa filmler, en iyi kadın ve erkek oyuncular, seyirci ödülü gibi çeşitli kategorideki ödüller sahiplerini bulacak.

ha-ber.com /Taner TÜZÜN / NÜRNBERG
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.