Nürnberg’de, “2023 Kültürlerarası ödülleri” sahiplerini buldu

Nürnberg’de, “2023 Kültürlerarası ödülleri” sahiplerini buldu

ABONE OL
12:53 - 19/10/2023 12:53
Nürnberg’de, “2023 Kültürlerarası ödülleri” sahiplerini buldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Entegrasyon Konsey’inin   ,2023 yılı Kültürler arası ödülü sahiplerini buldu. Yabancı Girişimciler Eğitim Çemberi e.V (AAU e.V) üç bin Euroluk ödülün sahibi olurken, Bavyera Göçmen Kadın Girişimi (GK Bayern) de bin Euroluk ödüle layık görüldüler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König, AAU’nun ödülünü Peter A Dinçer’e verirken, Göçmen Kadınlar Derneğinin ödülünü de   Ebru Sarı’ya takdim etti.

İŞ, EĞİTİM, DİL

Törende, İş, eğitim ve dil entegrasyonun üç önemli yapı taşı olduğu belirtilirken, AAU e.V. Derneği’nin 1999 yılında yabancı girişimcileri desteklemek amacıyla kurulduğu ve Orta Frankonya bölgesinde kök salarak, gelecek için daha fazla eğitim alanı yarattığı belirtildi.

Bavyera Göçmen Kadın Girişiminin  üç yıl önce, Ebru Sarı önderliğinde dört kadın tarafından kurulduğu ve bugün sayılarının 300’ü geçtiği vurgulandı. Göçen kadınların günlük yaşamda yollarını bulmaları ve eğitim ve kariyer fırsatları bulduğu sunduğu anlatıldı.

Ödülün verilmesini sağlayan jüri şu isimlerden oluştu: Dr. Anatoli Djanatliev (Başkan), Anne Katrin Fries, İsmail Akpınar ve Dimitrios Krikelis  ( Dış Üyeler) Betül Özen, Tamara Schönrock ve İlhan Postaloğlu (Entegrasyon Konseyi üyeleri).

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.