Nürnberg’de 2. Dünya savaşından kalma hava bombası bulundu

Nürnberg’de 2. Dünya savaşından kalma hava bombası bulundu

ABONE OL
20:59 - 23/06/2021 20:59
Nürnberg’de 2. Dünya savaşından kalma hava bombası bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerikan yapımı bomba, imha çalışması sonucu etkisiz hale getirildi.

Almanya’nın Nürnberg kentinde, inşaat çalışması sırasında, Brunecker sokağında dün saat 11.30, da (22 Haziran 2021) Amerikan yapımı 2.dünya savaşından kalma, 125 kilo ağırlığında patlamamış ,2 fünyeli bir hava bombası bulundu. Çukur içinde bulunan bomba, saat 19.21 ‘da etkisiz hale getirildi ve Nürnberg rahat bir nefes aldı.

ÇEVRE BOŞALTILDI

Bomba uzmanı Michael Weis, bombanın, 56 kilo patlayıcı kütle içeriğine sahip, orta boy bir bomba olduğu ifade etti. Bu nedenle 300 metrelik bir tahliye çapı belirlendi. Hasenbuck tahsis bahçesi ve çevresinde bulunan işletmeler tahliye edildi. Bölgeden geçen U 1 ve U 2 metroları kesintiye uğradı. İmha çalışmaları sırasında, çevrede çalışan 120 kişi, işi bıraktı. Tahliyeden etkilenen, yakınlarının yanında kalamayan veya eve dönene kadar bekleme süresini atlatamayan sakinler için iki ambulans hazır bekletildi. Çalışmalar sırasında Covid hastasına rastlanmadı. Hava trafiği de kesintiye uğradı.

AYNI ALANDA 3.BOMBA

Bilindiği gibi bu geniş alanda, aralıklarla, üç kez, 250 ve 500 kiloluk Amerikan yapımı hava bombaları bulunmuştu.

BOMBA BULUNAN ALANA ÜNİVERSİTE KURULACAK

Birkaç kez bomba bulunan alanda,5 ile 6 bin öğrencili bir teknik üniversite kurulacak. Üniversite ülke çapında bir model karaktere sahip olacak. 240 profesör, yaklaşık 1800 çalışanı olacak ve dersler İngilizce olarak verilecek.

NÜRNBERG YENİ BİR MAHALLE KAZANACAK

Üniversitenin yanı sıra, bu alanda ayrıca,5 bin konut inşa edilecek.37.5 hektarlık alan ile Nürnberg yeni bir semte kavuşmuş olacak.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.