Nürnberg Uyum Meclisi seçimlerine gölge düştü

Nürnberg Uyum Meclisi seçimlerine gölge düştü

ABONE OL
12:33 - 14/10/2022 12:33
Nürnberg Uyum Meclisi seçimlerine gölge düştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Uyum Meclisi Başkanı İlhan Postaloğlu, SPD International listesinden aday olan Özlem Öz ve Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (tgmn) Başkanı Bülent Bayraktar, 9 Ekim’de yapılan Nürnberg Uyum Meclisi seçim sonuçlarına itiraz ettiler.

6 yılda bir yapılan Nürnberg Uyum Meclisi seçimlerinde toplam 30 sandalye için 78 aday yarışırken, azami 5 sandalye almak için 18 Türk aday yarışmıştı. Yeterli oy alan İlhan Postaloğlu, Ali Arslan, Cengiz Avcı ve Betül Özen koltuklarına kavuşurken, beşinci koltuk için yeterli oy alan SPD International listesinden Özlem Öz’e koltuk verilmemesi tepki çekti. Türk adaylar ile tgmn Başkanı Bülent Bayraktar, “Vatandaşımızın hakkını kimseye yedirmeyiz” diyerek hukuki yola başvurdu.

Resmi seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından seçimlere itiraz etme prosedürü başlayacak. Seçim komisyonu halihazırda üç itiraz olmasından dolayı kesin sonucu 17 Kasım 2022 tarihinde verecek. Bu arada Nürnberg Uyum Meclisi üyeleri ile Belediye Meclisi üyeleri dinlenecek ve bağımsız bir hukuksal değerlendirme raporuna başvurulacak. Duruma tepki gösteren Nürnberg Uyum Meclisi Başkanı İlhan Postaloğlu, “Bu sandalye dağılımı kesinlikle karara bağladığımız yöntemi temsil etmiyor.

Demokratik bir kurum olan Nürnberg Uyum Meclisi’nin iradesi bir yanlış hukuki yorumlama ile karşı karşıya.

Demokratik olmayan yöntem kabul edilemez. Bu konuya itirazımızı devam ettireceğiz, mağdur edilen adayın Türk olmasına bakmadan. Bu, prensip olarak bir yanlışı düzeltme girişimi. Özlem Öz’e verilen oyların boşa gitmemesi için çaba gösteriyoruz ve göstereceğiz. Bülent Bayraktar’ın da konuya duyarlı davranıp Öz’ün hakkını araması bizleri sevindirdi” dedi. Ali Arslan ise “Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. En kısa zamanda usulsüzlükleri değerlendirip, gerekli adımları atacağız” diye konuştu.

‘SEÇMEN İRADESİ HİÇE SAYILIYOR’

Nürnberg Metroplool Türk Toplumu (tgmn) Başkanı Bülent Bayraktar da şunları söyledi:

“Nürnberg Uyum Meclisi ve Belediye Meclisi’nin aldığı kararı doğru bir hukuki tanımlamayla tüzüğe yansıtmayan hukuk dairesi bu tartışmanın kaynağı. Bugün karara bağlanan sandalye dağılımı kesinlikle Uyum Meclisi’nin kararını yansıtmıyor. Hukuki yöntemler gerekçe gösterilerek Uyum Meclisi ve seçmenin iradesi hiçe sayılıyor. Zaten kontenjan ile Türkiyeliler için beş sandalye ön görülmüştü, bir sandalyeyi de bu şekilde elimizden alıyorlar. Seçim komisyonu sunumda yanıltıcı ifadeler kullanarak sonucu etkileyecek girişimlerde bulundu.”

Seçildiği halde sandalye verilmemesine tepki gösteren Özlem Öz ise “Nürnberg Uyum Meclisi Başkanı İlhan Postaloğlu, Başkan Vekili Ali Arslan ile tgmn Başkanı Bülent Bayraktar’ın beni desteklemesine sevindim, güç aldım. Hakkımı alıncaya kadar mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

ha-ber.com/İlhan BabaA / Nürnberg

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.