Nürnberg Uluslararası Film festivali programı açıklandı

Nürnberg Uluslararası Film festivali programı açıklandı

ABONE OL
14:56 - 04/03/2022 14:56
Nürnberg Uluslararası Film festivali programı açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Basın toplantısında Festival Başkanı Adil Kaya çeşitli bilgiler verdi. Festivalin bütçesinin 500 bin Euro’nun üzerinde olduğu vurgulandı.

26’ıncı Nürnberg Türkiye- Almanya Film Festivali’nin programı, Festival Başkanı Adil Kaya ve Belediye Sanat Direktörü Michael Bader’in yaptığı bir basın toplantısı ile açıklandı. Basın toplantısı online ve yüz yüze yapıldı.

TÜRK VE ALMAN SANAT DÜNYALARINA SAHNE OLACAK

Açıklamaya göre, 11 – 20 Mart tarihleri arasında etkileyici ve heyecan verici uzun, kısa ve belgesel filimler konukların katılımıyla seyirciye ulaşacak. Festival 9 gün boyunca, Türkiye ve Almanya sanat dünyalarının yoğun diyaloglarına sahne olacak. Toplam 40 film, Almanya’nın en önemeli kültürlerarası festivalinde perdelere yansıyacak.

ALTI ÜLKEDEN 71 MİSAFİR GELECEK

Festival boyunca, Nürnberg’e 6 ülkeden 71 konuk gelecek. Aynı zamanda, Almanya ve Türkiye sinemasının 50’nin üzerinde sanatçısı ve sinema emekçisi Nürnberg’i ziyaret edecek ve film sohbetlerine katılacak.

Nürnberg Tafelhalle’de’ki 11 Mart tarihinde yapılacak açılış töreninde BERGEN filmi, gösterilecek.

Festival sonunda, en iyi, uzun ve kısa filmler, en iyi kadın ve erkek oyuncular, seyirci ödülü gibi çeşitli kategorideki ödüller sahiplerini bulacak.

FESTİVALİN BÜTÇESİ 500 BİN EURO

Basın toplantısında, Rusya-Ukrayna savaşına da değinildi ve Ukrayna ile dayanışma içinde olunduğu vurgulandı. Festivalin bütçesinin ise 500 bin Euro’nun üzerinde olduğu dile getirildi.

UZUN VE KISA METRAJLI FİLMLER YARIŞACAK

Festival boyunca birçok ödüllerin yanı sıra, Türkiye’den 5, Almanya’dan ise 4 film uzun metrajlı film yarışmasında 6 ödül için yarışacak.

Festivalde, Claudia Tronnier, Dr. Ahmet Boyacıoğlu ile Perihan Savaş onur ödülü alacaklar. Perihan Savaş ödülünü festivalin son günü 19 Mart akşamı alacak. Açılışta, Bergen filminin sanatçıları da hazır bulunacak.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.