Nürnberg SPD’de Nasser Ahmed dönemi

Nürnberg SPD’de Nasser Ahmed dönemi

ABONE OL
13:57 - 11/04/2021 13:57
Nürnberg SPD’de Nasser Ahmed dönemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eritreli göçmen ailesinin oğlu olan Nasser Ahmed, yaklaşık 200 delegenin 126’sının oyunu alarak Nürnberg parti başkalığına seçildi.

Abdurrahman Gümrükçü de artı 60 yaş grubunu temsilen il yönetiminde yer aldı

İlk kez video konferans aracılığı ile yapılan Nürnberg SPD yıllık Genel Kurulunda yapılan seçimle sonunda, 32 yaşındaki Eritreli göçmen ailesinin oğlu olan Siyaset Bilimci Nasser Ahmed, yaklaşık 200 delegenin 126’sının  oyunu alarak, Nürnberg SPD’nin başkanı oldu. Rakibi Gabriela Heinrich ise ancak 52 oy toplayabildi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Acık farkla Nürnberg SPD başkanlığına seçilen Nassar Ahmed, bu kadar net bir zafer beklemediğini vurguladı. Nasser, bundan böyle daha hızlı ve daha modern şekilde iletişim kurulması gerektiğini söyleyerek, sevincim ne kadar yüksekse, sorumluluğumu da o kadar yüksek hissediyorum dedi.

BREHM BAŞKANLIKTAN ÇEKİLDİ

Popüler SPD Belediye başkanı Ulrich Maly, 18 yıllık belediye başkanlığından sonra aday olmayınca, yerine SPD Nürnberg Başkanı Thorsten Brehm, başkanlığa aday olmuş fakat, CSU’nun mevcut başkanı Marcus König’e yenilmişti. Yenilgi sonrası Brehm SPD parti başkanlığından vazgeçmişti.

60 YAŞ ÜSTÜ GRUBUNDAN SEÇİLDİ

SPD Yıllık Genel Kurulunda yapılan 60 yaş üstü il yönetimi seçimleri neticesinde ise, Abdurrahman Gümrükçü de tekrar il yönetim kurulunda yer aldı.

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.