Nürnberg sağlık çalışanlarından 48 saatlik grev

Nürnberg sağlık çalışanlarından 48 saatlik grev

ABONE OL
01:02 - 22/05/2021 01:02
Nürnberg sağlık çalışanlarından 48 saatlik grev
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

3’üncü kez greve giden çalışanlar, saat ücretlerinin artmasını talep ediyor. Grevde, Türk çalışanlar ön saflarda yer aldı.

Ver.di sendikası tarafından Sendika binası önünde düzenlenen greve doktor ve hastabakıcılar hariç, ulaşım, mutfak, çamaşırhane, resepsiyon veya temizlik alanlarında görevli çalışanı katıldı. Alman Sendikalar Birliği’nin bulunduğu bina önündeki grev boyunca, sloganlar atarak, saat ücretlerinin yükseltilmesi çağrısı yaptılar.

TÜRKLER ÖN SAFLARDA YER ALDI

Greve 300’e yakın çalışan katılırken, Türkler ön sıralarda yer aldılar. Bunlardan Yazgül Doğan, Sultan Beştaş, Hüseyin Kandemir, Serdal Uzyıldırım, Mukaddes Zengin, Acar Cumali, Selma Göğebakan, Belgin Yeşilyurt, Tezel Can,  “Mevcut korona durumunda, klinikte grev olmasın isterdik. Ancak çalışanların yüzde 70’i kadın. Birçok işçi çocuk büyütüyor. Kiralar aşırı derecede arttığı için ek iş yapmak zorunda kalıyoruz. Kliniğe göre saat ücretimiz 11,15 avro. Toplu iş sözleşmesine göre ise saat ücretinin en az 13.16 Euro olması gerekir “diye konuştular.

İşçi Temsilcisi ve sözcüsü Tezel Can ise şunları söyledi:

“Biz, arkadaşlarımızın haklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz, er veya geç, bu hakkı almamız lazım. Sadaka gibi ücret, çalışanlarımıza yetmiyor. Adaletli ücret istiyoruz. 15 yıldır şirketteyim VöD tarafından istihdam edilecek biri, B grubundan ayda brüt 2810 € Ancak şu anda brüt 2012 € kazanıyorum. Bu yaklaşık 800 € ‘luk bir farktır. Tabii ki, genel toplu sözleşmenin içerdiği başka haklar da vardır, örneğin şirket emeklilik planları.  Şu anda buna sahip değiliz ve yaşlılıkta paranın yetmeyeceğinden çok endişeliyiz .800 çalışan arasında en az 150 Türk bulunuyor.”

Göstericiler, sendika binasındaki konuşmaların ardından MeistersingerHalle’deki Belediye Meclis azalarının toplantısına giderek gösterilerini orada da sürdürdüler.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.