Nürnberg Perihan Savaş’ı bekliyor

Nürnberg Perihan Savaş’ı bekliyor

ABONE OL
15:01 - 07/03/2022 15:01
Nürnberg Perihan Savaş’ı bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ünlü sanatçı 19 Mart 2022 akşamı 26’ıncı Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali çerçevesinde onur ödülü alacak.

Merakla beklenen 26’ıncı Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivaline günler kala, heyecan artarken, Nürnbergliler sadece beyaz perdede gördükleri ünlü oyuncu Perihan Savaş’ı karşılarında görebilmenin sevincini yaşıyor. Onur ödülüne layık görülen Perihan Savaş, 19 Mart akşamı festivalin son günü, ödülünü alacak.

OYUNCULUK SANATI ZİRVEDE

Bilindiği gibi, Perihan Savaş oyunculuk sanatıyla çok çeşitli karakterleri müthiş bir başarıyla oynamış, bir Anadolu köyünde yaşayandan şehirde çalışanlara, kendine son derece güvenen bir kadına kadar çok çeşitli kadın karakterlerini oyunculuk yeteneği ve anlayışıyla zekice canlandırmıştır.

HER ZAMAN ROL MODELİ OLDU

Savaş’ın üstlendiği rollerle özdeşlik kuran kadınlar, toplumsal mücadeleleri için cesaret almışlardır. Kadınların özgürleşmesinin sancılı bir süreçten geçtiği Türkiye toplumlarının geniş kesimlerine Savaş her zaman rol modeli oldu.

Perihan Savaş ‘a, 1970’lerden günümüze Türk sinemasındaki performansıyla Türkiye sineması oyunculuğunu uluslararası platforma taşıması nedeniyle ve toplum içerisinde kadın mücadelesinde öncü rol modeli için Türkiye Almanya Film Festivali onur ödülü verilecek.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.