Nürnberg Noel Pazarında Kardeş şehir Antalya standı göz kamaştırdı

Nürnberg Noel Pazarında Kardeş şehir Antalya standı göz kamaştırdı

ABONE OL
22:01 - 01/12/2023 22:01
Nürnberg Noel Pazarında Kardeş şehir Antalya standı göz kamaştırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa’nın en eski ve en popüler Noel Pazarı (Chirskindlesmankt) Nurnberg’de kuruldu.1628 yılından beri kurulan pazarda, el yapımı hediyelik eşyalardan, şekerleme ve kurabiyelere kadar pek çok geleneksel ürünün sergilendiği pazarda, gece gündüz sürekli bir hareketlilik başladı.

Bavyera’nın ikinci, Frankonya’nın en büyük şehri, tarihte pek çok medeniyete başkentlik yapmış, güzel şehir Nürnberg, film stüdyosu gibi. Noel Pazarları zamanı süslenen şehrin güzelliği bir kat daha arttı. Noel Pazarına renk katan standlardan biride hiç kuşkusuz Kardeş Şehir alanında yer alan Antalya köşesi oldu.

STANDIN AÇILIŞINDA BAŞKONSOLOS CEBECİ DE KATILDI

24 Aralık tarihine kadar sürecek pazarda, kardeş şehir Antalya standı başköşede yer aldı. Antalya- Nürnberg Kardeş Şehir Derneği (İN-SAN) Başkanı Rıza Özlek ve idare heyetinden Aynur Kır, İclal İyidinç, Nadire Kenter, Mehmet Emin Kenter ziyaretçilere Antalya’yı tanıtıcı broşürler verdiler ve elma çayı ikram ettiler. Standın açılışında, Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci ve Konsolosluk sekreteri Nayil İnal’da hazır bulundu. Antalya’da Alman fırın sahibi Çağatay Özer ise, Türkiye’de imal ettiği Lebkuchen’leri Almanlara ikram etti ve beğeni kazandı. Öte taraftan Alman standlarında Türk helvası 100 gramı 3 euro dan satışa sunuldu.

BAKLAVA VE LOKUM İKRAM EDİLDİ

Büyük ilgi çeken Antalya standında Seramik ürünler, el yapımı tekstil işleri, Bakır işlemeler gibi çeşitli hediyelik eşyalar sergilenirken, ziyaretçilere bedava lokum ve baklava ikram edildi.

KÜLTÜREL VE TURİSTİK İLİŞKİLER

Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, Noel pazarının Nürnberg’in önemli bir markası olduğunu, Antalya standı ile gerek kültürel gerekse turistik uluslararası tanıtma yapıldığını vurguladı. Cebeci, her yıl iki buçuk milyon kişinin gezdiği Noel Pazarı, Antalya’nın tanıtılmasında büyük katkı sağlıyor dedi. Cebeci şöyle devam etti:

„ Ben Nürnberg’e gelmeden önce Noel Pazarının ne kadar önemli olduğunu ta, Türkiye’de iken duydum. Antalya ile Nürnberg’in kardeş şehir ilişkileri içerisinde, bu bizim için iyi bir tanıtım vesilesi oldu. Böyle büyük bir etkinlikte Antalya’mızın isminin duyulması çok önemli. Sıcak salepi yudumlamak da çok güzeldi.

İN-SAN derneği başkanı Rıza Özlek ise şunları söyledi:

„Buraya yakışır bir stant Özle kökü ve elma çayı Özle tüketilen içecekler getirdik. Burada ayrıca Türk lokumları, incir, kayısı, kur meyveler, baklava gibi tatlılar ve hediyelik eşyalar sunuyoruz. Türkiye’yi, dalayısı ile Antalya’yı tanıtmaya çalışıyoruz.

BU YILIN YENİ NOEL MELEĞİ NELLİ LUNKENHEİMER OLDU

Jüri, 17 yaşındaki öğrenciyi 30 Ekim 2023’te 2023/24’te iki yıllık bir dönem için Noel Meleği seçti. Jüri, medyadan, Nürnberg Devlet Tiyatrosu’ndan, Nürnberg pazarlarından, İletişim ve Şehir Pazarlama Ofisi’nden, Kongre ve Turizm Merkezi’nden ve geçen yılın Noel çocuğu Teresa Windschall’dan temsilcilerden oluşuyordu.

Nelli Lunkenheimer 2006 yılında Nürnberg’de doğdu. Hobileri piyano çalmak ve şarkı söylemek, tenis ve tiyatrodur. İlkokul öğrencisiyken Noel pazarında okul korosu da sahne aldı. Şu anda Melanchthon-Gymnasium’da 12. sınıfta okuyor ve 7. sınıftan beri okulda sağlık görevlisi olarak çalışıyor.

NOEL HEDEYELERİ FİKRİ NASIL OLUŞTU

Christkind’in çocuklara Noel hediyeleri getirdiği fikri, Protestan reformcu Martin Luther’e (1483-1546) kadar uzanır. Luther’in zamanında, 6 Aralık Aziz Nicolas Günü’nde çocuklara hediye vermek bir gelenekti. Luther, Noel arifesinde evinde hediye dağıttı ve çocuklarına hediyelerini “Kutsal Mesih”in getirdiğini söyledi. Bu gelenek, Lutherci ailelerde hızla kök saldı.

Yıllar geçtikçe, bu hayali hediye veren varlık şekil aldı. Noel Meleğine dünyevi görünümünü veren, büyük olasılıkla, ana karakter olarak bir Müjde Meleği olan, Noel oyunlarının ortaçağ Alman geleneğiydi. Melekler sadece erkek olarak değil, dişi olarak tasvir edilmeye başladıkça, Christkind de kadınsı bir görünüm aldı.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.