Nürnberg Film Festivali ‘Bergen’le başladı

Nürnberg Film Festivali ‘Bergen’le başladı

ABONE OL
23:28 - 12/03/2022 23:28
Nürnberg Film Festivali ‘Bergen’le başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Film Festivali ‘Bergen’le başladı. 26. Türkiye Almanya Film Festivali 11 Mart Cuma akşamı görkemli bir gala ile Tafelhalle’de başladı. Açılış filmi olarak, Türkiye 2022 yapımı BERGEN filmi gösterildi. Film izleyicilerden tam not aldı.

Başkanlığını Adil Kaya, yönetmenliğini de Ayten Akyıldız’ın yaptığı, 20 Mart tarihine kadar sürecek, 26‘ıncı Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali, 11 Mart akşamı, Tafelhalle ‚de başladı. Açılış galasında, ARTE Sinema Filmleri ve TV Dizileri Genel Müdürü Claudia Tronnier ve Uluslararası sinema Kültürü Elçisi   ve Antalya Film festivali yönetmeni Dr. Ahmet Boyacıoğlu’na onur ödülleri verildi.

Gala ‘da bir   teşekkür ödülde, Festival’e verdiği büyük destekler nedeniyle Bavyera Türk-Alman Tabipler Birliği Başkanı Dr. İsmail Baloğlu’na takdim edildi, Açılıştan iki gün önce hayatını kaybeden Festival dostları arasında yer alan İşinsanı Hüseyin İlhan anıldı.

FİLİMİN OLUŞUMUN ANLATTILAR

Açılış filmi olan BERGEN filmi yönetmenlerinden Caner Alper, Mehmet Binay, oyuncu Bergen ‘in annesi rolündeki Tilbe Saran, festival seyircisinin karşısında filmin oluşumunu anlattılar.

KONUKLAR

İstanbul’daki hava muhalefetine rağmen, Azerbaycan’da bir savaş karşıtı filmiyle festivale katılan Ilgar Najaf, Türk-Alman sinemasının ilk sanatçılarından yönetmen Ayhan Salar ve Yüksel Yavuz, Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ve eşi, Anakent Belediye Başkanı   Marcus König, ZDF sinema ödüller ve TV dizileri genel başkanı Frank Zervos, Belediye Sanat Direktörü Michael Bader ödül töreninin onur konukları arasında yer aldı. Ünlü çevirmen Recai Hallaç özgün çeviri sanatıyla bütün akşamın iki dilli anlatımını gerçekleştirdi.

ANAKENT BELEDİYE BAŞKANI KÖNİG: Ukrayna ‘ya saldıran Rus halkı değil., Putin ‘dir

Nürnberg Anakent Belediye Başkanı Marcus König, açılışın sunuculuğunu üstlenen Adil Kaya ile yaptığı söyleşi de, Türkiye –Almanya Film Festivalinin ortak toplumumuz için ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Soru üzerine, Ukrayna savaşında da değinen König, Ukrayna’ya saldıran Rus halkı değil, Putin’dir nedenle Rus halkına ya da kültürüne, sanatına düşmanlığın yanlış olduğunu söyledi.

YARIŞMA FİLMLERDEN PARÇALAR GÖSTERİLDİ

Programın akışı içinde, festivalde yarışacak filmlerden parçalar gösterildi.19 Mart akşamı yapılacak ödül töreninde, kazanan filmler, en iyi kadın ve erkek sanatçı, seyirci ödülü, en iyi yönetmen ile Mahmut Tali Öngören ödülleri açıklanacak.

Perihan Savaş’ında onur ödülü alacağı gece, saat 21.00’de Nürnberg Heilig-Geist –Saal’de adlı salonda yapılacak.

 48 GÖSTERİ YAPILACAK

Festivalde, toplam 48 gösteride, 20 uzun metraj film ve belgesel, 12 kısa film ve çok sayıda film söyleşisiyle Türkiye ve Almanya’nın sinema kültürleri 10 gün boyunca canlı bir diyaloğa girecek.

Bu filmlerden üçünün uluslararası ilk gösterimi, 12‘sinin Almanya prömiyeri ve 15‘inin de Nürnberg ilk gösterimi yapılacak.

FESTİVALİN GENEL AMAÇLARI

Türkiye Almanya Film Festivali, iki ülke sinema sanatı arasında kültürlerarası diyaloğa hizmet eden Almanya çapındaki en önemli festival bu yıl 26. kez gerçekleştiriliyor. Her yıl, Mart ayında Türkiye ve Almanya’dan uzun metraj, kısa metraj ve belgesel filmlere geniş bir platform sağlayan, bağımsız Türk-Alman jürilerine sahip kısa ve uzun metraj film yarışmalarına sahip festival, izleyicilere iki ülke sinemasının güncel örneklerini benzeri olmayan geniş bir yelpazede sunuyor. Kültürlerarası alışverişin, karşılıklı anlayış ve toplumsal bütünleşmenin ayrıcalıkları koruyarak desteklendiği bu festival sinemacıların, sanatçıların ve seyircilerin arasında yaşanan diyaloğun önemli bir platformu olmuştur.

FESTİVALİN İKİ DİLLİLİK POLİTİKASI

Türkiye Almanya Film Festivali kuruluşu 1992 yılından beri bütün etkinliklerin ve tanıtım çalışmalarının iki dilli olması konusunda titizlikle çalışıyor, her iki ülkenin sanatının ve sanatçısının dolayısıyla kültürlerinin eşit şartlar altında buluşturmaya özenle dikkat ediliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.