Nürnberg DİTİB Eyüp Sultan camiinde Aşı kampanyası Başlıyor

Nürnberg DİTİB Eyüp Sultan camiinde Aşı kampanyası Başlıyor

ABONE OL
01:20 - 22/05/2021 01:20
Nürnberg DİTİB Eyüp Sultan camiinde Aşı kampanyası Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Aşı kampanyası Kuzey Bavyera Nürnberg DİTİB Eyüp Sultan camiinde başlıyor. İlk aşı 11 Haziran tarihinde. Konu ile ilgili, Nürnberg Büyükşehir Belediye başkanı Marcus König, DİTİB Kuzey Bavyera Başkanı Hasan Aslan ile Eyüp Sultan Camisinde bir toplantı yaptı.

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı CSU’lu Marcus König Kuzey Bavyera’nın en büyük camisi olan DİTİB’ bağlı Nürnberg Eyüp Sultan Camisini ziyaret ederek, camide aşı kampanyası için ilgililerle bir istişare toplantısı yaptı.

Toplantıda, Kuzey Bavyera DİTİB Birliği başkanı Hasan Aslan, Türk İnisiyatif (TİM) sözcüsü İsmail Akpınar, UID Kuzey Bavyera Başkanı Yılmaz Deliduman, Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Orhan, Nürnberg Uyum Meclisi Başkanı İlhan Postaloğlu, Meclis üyesi Ali Aslan, Nürnberg Türk Ocağı temsilcisi Abidin Doğan, Cami imamı Süleyman Soylu, Aşı organize uzmanları Dr. Ulrike Goerkn-Haidl ile Peter Brandenmann hazır bulundu.

Camiyi gezen Belediye Başkanı Marcus König, daha sonra konferans salonunda, aşının nasıl ve kimler tarafından ve caminin hangi bölümünde yapılacağı konusunda görüş alışverişinde bulundu.

MOBİL AŞI UYGULAMASI

Verilen bilgiler ışığında, camide mobil aşı uygulamasının yapılması kararlaştırıldı. Belediyenin mobil araçları tarafından aşı uygulamasının yapılacağı belirtildi. Aşıların cuma günleri yapılacağı hususu yer alırken, aşıların haftanın iki günü yapılması benimsendi.

İLK AŞI 11 HAZİRAN’DA

Eyüp Sultan’daki ilk aşı, 11 Haziran tarihinde, toplantı salonunda gerçekleşecek. İsteyen vatandaşlar ve civardaki komşular aşı yaptırabilecekler.

BAYRAK SORULDU

Genel toplantının ardından basına kapalı bir görüşme sırasında, İsrail bayrağının belediye binasına çekilmesi hususu yer aldı ve Hasan Aslan tarafından Türklerin üzüntüsü dile getirildi. Marcus König ‘de her türlü savaşa karşı olduğunu söyledi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.