Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz`den Yeni Yıl Mesajı

Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz`den Yeni Yıl Mesajı

ABONE OL
16:22 - 31/12/2020 16:22
Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz`den Yeni Yıl Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, bir mesaj yayımlayarak, vatandaşlarımızın yeni yılını kutladı.  Başkonsolos Serdar Deniz’in mesajı şöyle:

2020 YILINI GERİDE BIRAKIYORUZ

Acı ve tatlı anılarıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2020 yılı, koronavirüs salgınının bütün dünyayı korku ve endişeye sevk ettiği ve alınan kısıtlayıcı önlemlerle bütün hayatımızı felce uğratan zor bir yıl olarak kayda geçti.

GÖREV BÖLGESİNDE 53 VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK

İnsanlık, bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş küresel ölçekte bir felaketle topyekûn mücadele etmek durumunda kaldı. Bu dönem zarfında, Başkonsolosluğumuz görev bölgesini teşkil eden Kuzey Bavyera ve Thüringen eyaletlerinde ne yazık ki 53 vatandaşımızı covid-19’dan kaybettik. Bu vesileyle, hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, acılı yakınlarına sabır ve metanetler diliyorum.

KURULUŞLARA TEŞEKKÜR

Bu zor günlerde, vatandaşlarımızın cenazelerine sahip çıkan, işlemlerini yapan, memleketlerinde defnedilmeleri için üstün gayret gösteren başta DİTİB olmak üzere bütün Camii teşkilatları ve cenaze firmaları çalışanlarına, merhum vatandaşlarımızın yakınlarını kederli günlerinde yalnız bırakmayan Başkonsolosluğumuz Din Hizmetleri Ataşeliği’nin tüm Din Görevlilerine ve yine bu dönemde zor durumda kalan, yardıma muhtaç insanlara din, dil, milliyet ayrımı yapmaksızın ayni ve/veya nakdi her türden yardımı yapan, Alman hastanelerine ve çeşitli kuruluşlara maske, vb. hibe eden bütün duyarlı vatandaşlarımıza, dernek ve sivil toplum kuruluşlarımıza ve Başkonsolosluğumuz personeline teşekkür ediyoruz.

PANDEMİ DÖNEMİ ATLATILACAK

Önümüzdeki dönemde, üçüncü faz denemelerini tamamlamış aşıların da devreye girmesiyle pandemi sürecinin atlatılması yönünde ciddi bir eşiğin aşılacağı görülmekle birlikte, aşının virüsü ortadan kaldırmayacağı gerçeği göz önünde tutularak, sosyal mesafe, hijyen gibi kurallara riayet etmeye devam etmemizin önem arz ettiğinin altını çizmek gerekiyor.

Bu duygularla, yeni yılınızı içtenlikle kutluyor, 2021 yılının hepimiz ve insanlık alemi için sağlık, huzur ve barış atmosferinin hâkim olacağı bir yıl olmasını temenni ediyoruz.

En iyi dileklerimizle,

Nürnberg Başkonsolosluğu

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.