NSU TERÖR KURBANI ENVER ŞİMŞEK ANMA TÖRENİNE ÇOK AZ KATILIM OLDU

NSU TERÖR KURBANI ENVER ŞİMŞEK ANMA TÖRENİNE ÇOK AZ KATILIM OLDU

ABONE OL
10:48 - 12/09/2022 10:48
NSU TERÖR KURBANI ENVER ŞİMŞEK ANMA TÖRENİNE ÇOK AZ KATILIM OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

NSU terör örgütü kurbanı Enver Şimşek anma törenine çok az katılım olması dikkat çekti. Bu duyarsızlık biye sorusu akla geldi.

Nürnberg’de 09 Eylül 2000 senesinde Leignitzerstrasse caddesinde çiçek sattığı sırada, aracının içinde NSU terör örgütü tarafından hunharca katledilen Enver Şimşek için olayın gerçekleştiği yerde anma programı düzenlendi. Anma törenine katılımın çok az olması, hatta ailesinin de katılmaması ve gösterilen duyarsızlık şaşkınlık yarattı. Almanya’daki Türk düşmanlığı ve ırkçı nefretin en vahşi göstergesi olan NSU cinayetinin daha şimdiden unutulması herkesi üzdü.

Anma törenine sadece Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Nürnberg Metropol Türk Toplumu Başkanı Bülent Bayraktar, DİTİB Eyalet Birliği adına Fürth DİTİB Başkanı Refet Avcı ile dua okumak için de Fürth DİTİB Mevlâna Camii Hocası Seyfettin Çoban katıldı. Ailesinden de kimsenin katılmadığı dikkat çekti.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende konuşma yapan Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz şunları söyledi: ‘NSU terör örgütü tarafından hunharca katledilen Enver Şimşek cinayeti, NSU adı verilen aşırı sağcı bir terör örgütünün cinayetler serisinin ilk katliamı olarak kayıtlara geçmiştir. NSU Cinayetlerinde katledilenler arasında polis olduğu için öldürülen Alman kurbanın dışında 10 kurbanın 9’u sadece ve sadece Türk oldukları ya da Türk’e benzedikleri için öldürülmüşlerdir. Bu cinayetlerin üçü Nürnberg metropol bölgesinde işlenmiştir dedi. Ailesini geçindirmek için çalışan emeği ile Alman ekonomisine katkıda bulunan 3 masum insan Enver Şimşek, Abdurrahim Özüdoğru ile İsmail Yaşar NSU terör örgütü tarafından Nürnberg’de işyerlerinde acımasızca katledilmiştir. Kurban yakınları resmi makamların ağır suçlamalarına maruz bırakılmış, yıllarca yas tutmalarına bile izin verilmemiştir.

NSU kurbanların anılması ve yaşananların unutulmaması ve unutturulmaması konusunda, Türk Sivil Toplumu kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlarımız konuya daha duyarlı davranıp içten katılım sağlamaları önem taşımaktadır. Nürnberg’de yaşayan bizlerin ve Almanya’daki Türk toplumun olduğu kadar Alman idarecilerin ve Alman dostlarımızın da özel bir sorumluluğu olduğunu düşünmekteyiz.’

NSU CİNAYETLERİ BÜYÜK SORU İŞARETLERİ BIRAKTI

“Almanya’daki Türk toplumu henüz Solingen ve Möln’de yaşanan büyük acıların ve kayıpların açtığı yaraları saramamışken NSU terör örgütünün işlediği seri cinayetler toplumda bir kez daha derin korku ve endişe yaratmıştır. 10 yıl gizli şekilde faaliyetlerini sürdüren NSU terör örgütü üyelerinin cinayet işlemeleri devam ederken yakalanamamaları daha sonra yakalanmalarının akabinde Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinde 5 yıl boyunca devam eden davada sorumluların yetersiz cezalar almaları akıllarda büyük soru işaretleri bırakmıştır. Bu durum NSU’nun esasen basit bir çete olmadığının ve bazı çevrelerce korunduğunun göstergesi olarak algılanmaktadır. Diğer yandan 2019 yılının son çeyreğinde yaşanan Halle saldırısı ve geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde Hanau’da meydana gelen Türkleri ve göçmenleri hedef alan kanlı katliam ırkçılık ve yabancı düşmanlığının sadece NSU ile sınırlı olmadığında gözler önüne sermiştir.”

TÜRK TOPLUMU ALMANYA’DA KORKUSUZCA YAŞAMAK İSTİYOR

Almanya’ya196’ larda misafir işçi olarak gelenlerin çocukları ve torunları bu topraklarda yaşamaya başladıkları ilk andan itibaren Almanya’nın ekonomisine anlamlı katkı vermeye başlamışlar. Bilahare takip eden nesillerde düz işçilikten Alman ekonomisinin değişik sektörlerinde gerek yönetici gerek işyeri sahibi insanlar olarak bu ülkenin gelişmesine katkıda bulunmayı sürdürmüşlerdir.

Türk toplumu Almanya’nın ekonomisine katkıda bulunurken hayatından endişe duymadan güven ve huzur içinde yaşamayı talep etmesi en doğal hakkıdır. Ne var ki Türk kökenli insanlarımızın 21.yüzyılda Almanya’da hale farklı olarak bu endişe ve korkuyu taşıyarak hayatlarını sürdürmeye çalışmaları üzücüdür. Unutulmaması gerekir ki bu insanlar Türk kökenli aynı zamanda Almanya’ya da aittirdiler. Almanlarla iyi ve kötü günde kader birliği etmişler ve etmeye devam edeceklerdir. Bu insanlar iki dost ve müttefik ülkenin ortak zenginliğini teşkil etmektedirler. Alman yetkililerin bu topraklarda Türk toplumunun korkusuzca yaşama hakkını temin edecek adımları atacağına inanmak istiyoruz. Enver Şimşek’in adının öldürüldüğü yere verilmesi yönünde Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König tarafından alınan inisiyatifin ve ortaya konulan kararlı duruşun aynı zamanda ırkçılığa ve faşizme karşıda sağlam bir duruş ve mesaj teşkil ettiğinin bir kez daha altını çizmek istiyorum. Bu nedenle kendisine ve bu projenin gerçekleştirilmesinde katkısı olan emeği geçen çalışma arkadaşlarına şahsım ve bütün vatandaşlarım adına tekrardan şükran duygularımı iletiyorum.”

ha-ber.com/İlhan Baba/Nürnberg
Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.