NSU Kurbanı Terzi Abdurrahim Özüdoğru, 20. Yılında Anıldı

NSU Kurbanı Terzi Abdurrahim Özüdoğru, 20. Yılında Anıldı

ABONE OL
11:38 - 15/06/2021 11:38
NSU Kurbanı Terzi Abdurrahim Özüdoğru, 20. Yılında Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

NSU kurbanı terzi Abdurrahim Özüdoğru,20.yılında anıldı: Abdurrahim Özüdoğru Nürnberg’de öldürülen üç kurbandan ikinciydi. Anmayı Nürnberg Belediyesi ve İnsan hakları derneği düzenledi.

Nürnberg Metropolitan Bölgesindeki Sağcı Aşırılığa Karşı İttifak ile Nürnberg Belediyesinin birlikte düzenlediği törende, bundan 20 yıl önce,13 Haziran 2001 yılında yine NSU tarafından öldürülen Terzi Abdürrahim Özüdoğru olay yerinde anıldı. Tören boyunca Polis geniş güvenlik tedbirleri aldı ve alana giriş çıkışlar durduruldu.

KATILIM YOĞUN OLDU

Nürnberg’de Gyulaer sokağı ile Siemens sokağının kesiştiği noktada bulunan eski terzi dükkanının önünde başlayan anma töreninde ,Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Belediye Başkanı Marcus König, Terörle mücadele İttifak Başkanı Stephan Doll, Sağ Aşırıcılık ve insan Hakları Ofisi ve Fırsat Birliği  Başkanı Martina Mittenhuber ,DİTİB Eyüp Sultan Camisi imamı Süleyman Soyal, Federal  Milletvekili Sebastian Brehm Yabancılar Uyum Meclisi Başkanı  İlhan Postaloğu, Yardımcısı Ali Arslan, UID Kuzey Bavyera temsilcisi Salim Elcivan, Yeşiller temsilcisi  Cengiz Şahin ile çok sayıda Türk ve Alman hazır bulundu .Mesafe ve maske ’ye dikkat edildi.

ADI MEYDANDA YAŞAYACAK

Caroline Spengel’in çaldığı keman sonrası, tören, Belediye Başkanı Marcus König’in konuşması ile başladı. König şunları söyledi:

“Bir Nürnbergli olarak, bu cinayetlerin üçünün Nürnberg’de olmasından büyük üzüntü duyuyoruz. Sağcı teröre ve her türlü sağcı eğilime karşı başta siyaset ve devletin birimleri olmak üzere toplumun her kesimi ile birlikte mücadele etmeliyiz. Özü doğrunun adını bir meydana vererek ismini yaşatmak ve bu ayıbı unutturmak istiyoruz “.

Başkonsolos Serdar Deniz ise:

“Bu ülkede bulunan ve neredeyse 4 jenerasyonunun hayata atılmak da olduğu, Türklerin artık göçmen değil Almanya’nın asli unsuru oldukları gerçeğidir. Dolayısıyla gerek aşırı sağcıların ve Neonazilerin gerek Alman toplumu içinde bu gruplara sempati besleyenlerin şunu asla akıllarından çıkarmaları gerekmektedir. Türkler hiçbir yere gitmiyor ve gitmeyecekler hem Türkiye’ye hem Almanya’ya aidiyet duygusu ile bağlı olan insanlarımız bugün olduğu gibi yarın da Almanya’nın refahına katkıda bulunmaya şu Zor günlerde olduğu gibi, Alman dostlarıyla kader birliği etmeye devam edecekler ve Alman dostlarıyla faşizme aşırı sağ karşı birlikte mücadele etmeyi sündüreceklerdir “diye konuştu.

Stephan Doll’da, cinayetlerinin hala tam olarak ortaya çıkarılmadığını ve Başbakan Merkel’in ,2012 yılında suçlular dahil, bu cinayetleri yardımcı olan ve destek olan her kim ise, bulunup en ağır cezaya çarptırılacak sözünü hala yerine getirmesini beklediklerini belirtti.

DUA OKUDU VE SAYGI DURUŞU YAPILDI

DİTİB Eyüp Sultan Camii imamı Süleyman Soyal hem Almanca hem de Türkçe dua etti. Dua sonrası, Başkonsolos Serdar Deniz, Belediye Başkanı Marcus König ve Terörle Mücadele Başkanı Stephan Doll, birlikte anıta çiçek bırakarak saygı duruşunda bundular. Hazır bulunanlar da sıra ile anıta çiçek bıraktılar. Alman basını, törene büyük ilgi gösterdi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • M. Bozdurgut

    NSU cinayetlerinin üzerine giden gazetecilere selam olsun. Tebrik ederim. Katiller ve azmettiricileri ortaya çıkacak.

    Yanıtla
    +0
    -0