NSU kurbanı İsmail Yaşar 9 Haziran’da anılacak

NSU kurbanı İsmail Yaşar 9 Haziran’da anılacak

ABONE OL
11:37 - 08/06/2022 11:37
NSU kurbanı İsmail Yaşar 9 Haziran’da anılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da aşırı sağcı NSU teröristleri tarafından 9 Haziran 2005 yılında Nürnberg’de işlettiği dönerci dükkânında katledilen İsmail Yaşar, 9 Haziran’da cinayete kurban gittiği olay yerinde anılacak.

Nürnberg Başkonsolosluğu’nun düzenleyeceği tören, Gleishammer semtinde bulunan Scharrer sokağında gerçekleşecek. NSU, 8’i Türk, biri Yunan ve bir de Alman polisi olmak üzere 10 kişiyi katletmişti.

NSU teröristlerinin Nürnberg’deki ilk kurbanı 9 Eylül 2000 yılında çiçekçi Enver Şimşek olmuştu. 13 Haziran 2021’de terzi Abdurrahim Özüdoğru, 9 Haziran 2005’te de İsmail Yaşar katledilmişti. Çevresinde çok sevilen biri olan İsmail Yaşar, dönerci dükkânının karışında bulunan okul öğrencilerinin de yakından tanıdığı esnaftı. Yaşar, parası olmayan öğrencilere çoğu zaman bedava döner vererek hem onların hem de semt sakinlerinin gönlünü kazanmıştı.

MEYDANA ADI VERİLMİŞTİ
Geçen hafta, Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König’in girişimi ile İsmail Yaşar’ın öldürüldüğü yere onun sevdiği bir ceviz ağacı dikilmiş ve yakındaki ağaçlıklı alana ‘İsmail Yaşar Meydanı’ adı verilmişti.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / Nürnberg

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.