NSU kurbanı Abdurrahim Özdoğru anıldı

NSU kurbanı Abdurrahim Özdoğru anıldı

ABONE OL
23:09 - 13/06/2022 23:09
NSU kurbanı Abdurrahim Özdoğru anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Başkonsolosluğunun düzenlediği tören ,olay yerinde saat 11.00’de başladı.

Türkiye’nin Nürnberg Başkonsolosluğu, ırkçı terör örgütü NSU tarafından 9 Haziran 2005’te Nürnberg’de katledilen dönerci İsmail Yaşar’ın ardından, 21yıl önce, 13 Haziran 2001’de aynı kentte öldürülen terzi Abdurrahim Özdoğru için de anma töreni düzenledi.

Nürnberg’de Gyulaer Sokağı ile Siemens Sokağı’nın kesiştiği noktada bulunan Abdürrahman Özdoğru’nun öldürüldüğü eski terzi dükkanının önünde yapılan anma töreninde, Başkonsolos Yardımcısı Selçuk Eke başta olmak üzere çeşitli Türk Sivil Kuruluş Başkan ve temsilcileri hazır bulundu.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Başkonsolos Yardımcısı Selçuk Eke bir konuşma yaparak şunları söyledi:

YAŞANAN KATLİAMLARIN UNUTTURULMAMAMIS GEREKİR

„ NSU mensubu aşırı sağcı teröristler tarafından 13 Haziran 2001 tarihinde bulunduğumuz noktada hunharca katledilen vatandaşımız Abdurrahim Özdoğru’nun ölümünün 21.yıldönümünde merhumu anmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Abdurrahim Özdoğru ve diğer NSU kurbanlarımızın isimlerinin her an yaşatılması ve yaşanan katliamların unutturulamaması hepimizin görevidir

Devamlı dile getirdiğimiz üzere, Avrupa ülkelerinde artan ırkçılığın, yabancı düşmanlığının ve şiddetin önüne geçilmediği sürece, NSU’nun 2000-2007 yılları arasında işlediği seri cinayetlerin örneklerinin devam edeceği bir gerçektir”.

GÖÇMELER ASIL UNSUR OLARAK KABUL EDİLMELİDİR

Geleceklerini bu ülkede kabul eden Türk kökenli insanlarımızın artık göçmen statüsünde algılanmamaları ve bu ülkenin asli unsurları olarak kabul edilmesi gerekmektedir.

HERKESİ KUCAKLAMAK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR

Burada, Alman hükümeti ve Alman toplumunun ırkçılığa karşı gerekli duyarlılığı göstermeleri, ırkçılığı   ve yabancı düşmanlığını körükleyen her türlü fikir ve uygulamalara karşı birlik olmaları ve kökenine bakılmaksızın herkesi kucaklamaları önem arz etmektedir. Bu doğrultuda gösterilecek ve uygulanacak bütün samimi çapalara bizler her türlü desteği vereceğimizi belirtmek isteriz

Irkçılığı ve yabancı düşmanlığının bir insanlık suçu olduğu gerçeğine, bu hastalıklı zihniyetin ortadan kaldırılması için ortak bir mücadelenin ve topyekûn bir birlikteliğin sağlanması gerektiğine bir kere daha değiniyorum.

DUA EDİLDİ

Konuşmanın ardından Din Hizmetleri Ataşesi Faruk Gökçebay dua etti ve Başkonsolos Selçuk Eke olay yerine çiçek bıraktı.

NASIL OLMUŞTU

Abdurrahim Özüdoğru, fabrikadaki işinin yanı sıra , terzi dükkanını da işletiyordu. 13 Haziran 2001 Çarşamba günü Nürnberg Gyulaer Strasse 1 numaralı binanın giriş katında bulunan terzi dükkanına muhtemelen 16:30 sularında giren iki kişi tarafından başına sıkılan iki kurşunla katledildi. Çevredekiler de iki el ateş edildiğini duyduklarını ifade etmişlerdi. Olay günü akşam saat 21:25 sularında dükkânın önünden geçen bir kişi ışıkları açık olan terzi camından içeriye baktığında dükkânın arka kısmında kanlar içerisinde birinin yattığını görüp polise haber verdi. Dükkânın kapısı kapalı ama kilitli değildi. Abdurrahim Özüdoğru’nun cansız bedeni bir dolaba yaslanmış şekilde oturur vaziyette duruyordu.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG
Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.