NRW`deki CHP temsilciliklerinden atamaya itiraz var

NRW`deki CHP temsilciliklerinden atamaya itiraz var

ABONE OL
23:16 - 06/02/2022 23:16
NRW`deki CHP temsilciliklerinden atamaya itiraz var
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhuriyet Halk Partisinin yurtdışında Almanya ayağındaki yeniden yapılanmasına tepkiler giderek büyüyor.

CHP Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinde (NRW) faaliyet yürüten 6 büyük şehrin Birlik Temsilcilikleri ve Üyeleri dün Duisburg şehrinde Merkezin Dernek binasına yürüyerek orada kapı önünde bir basın açıklaması yaptılar.

Atama parti içi demokrasiye ters düşüyor

CHP NRW Yönetim Kurulu Üyesi Nurcan Gül’ ün megafonla okuduğu basın açıklamasında öncelikle Türkiye’ de Sezen Aksu’ ya yapılan tehditler, gazeteci, Sedef Kabaş’ın tutuklanması, tüm sanatçılara, gazetecilere yapılan baskılara değinerek, Samsun’daki Atatürk Onur Anıtına yapılan saldırıyı kınayarak başladı. Basın açıklamasında CHP Genel Merkezi`nin ve Yurtdışı örgütlenmeden sorumlu parti yöneticisi Kaan Salıcı’nın yapmış olduğu atama eleştirildi ve bu uygulamayla partinin Almanya’daki gücünün zayıflatılacağı iddia edildi.

Yapılan konuşmalarda özellikle CHP NRW bölgesine yapılmış olan atamaların yapılış şekline karşı tepkiler vardı. Nurcan Gül Basın açıklamasında CHP’nin burada yeniden yapılandırılmasıyla ilgili olarak şunları söyledi; ‘’ Bu atama ile başarılı çalışmalar yapan temsilciliklerimiz kenara atılmış, üyelere, taban sorulmadan halktan kopuk bir örgütlenme modeline gidilmiştir. Parti içi demokrasi rafa kaldırılmıştır. Parti örgütleri şirket değildir bu haksız ve eşitsizliğe son verilmeli tabanın eritilmesine dur demeliyiz. Biz Partimizin bu nedenle zarar görmesini asla istemiyoruz. Bir an evvel yeni yapılanma için var olan Temsilciliklerin üye ve yöneticilerinin de katılacağı bir genel kurul yapılarak tabanın belirlediği yönetim belirlenmelidir. Kimse biz seçilenleri silip kenara atamaz bizim partiye verdiğimiz emeklerimiz var.   Biz birleştirici yönde atılacak her adıma destek veririz ama atamaya kesinlikle karşıyız. ‘’ dedi.

Yine Birliğin önemli Yöneticilerinden Vedat Cemalettin Özer ise ‘’ 2,5 yıl önce sayın Kaan Salıcı ile yapılan toplantılarda Metropol sistemi örgütlenme için kararlar alınmış, genel kurul sözü verilmişti ama sözler tutulmadı. Bu Atama ile şok olduk. Bölge Temsilciliklerine hiçbir şey sorulmadı. Tüzük yapılmış tabana da sorulmadan. Tüm bunların hepsi yanlış kararlar. Bu karda kışta 100-150 kilometre uzaktan insanlar bu protestoya katıldı. Bu yeni oluşum yasalara göre kamu yararına çalışma yapamaz. Bir an evvel bu yanlıştan dönülmelidir.’’ dedi.

Günay Çapan Doğa ve Nihat Yazıcı atama ile görevlendirildiler

 Bilindiği üzere CHP Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörü Hakverdi Gürbüz’ün başkanlığında Günay Çapan Doğa ve Nihat Yazıcı dan oluşan bir oluşum Yurtdışından sorumlu Genel başkan yardımcısı Kaan Salcı’nın talimatlarıyla NRW Eyaletindeki T.C. Başkonsolosluklarının hizmet verdiği Bölgelere göre yeniden yapılanmaya gitme kararı almıştı. Köln şehrinde yaşayan aynı zamanda CHP Köln Derneği Başkanı’ da olan İşadamı Günay Çapan Doğa Belgesel yapımcısı-Gazeteci Nebil Özgentürk’ ün çektiği ‘’ Göçün Hatıra Defteri, Nazım Hikmet ve Denizleri Anma’’ akşamları gibi önemli Sosyal Sorumluluk Projelerine destek vermekle tanınıyor.

Korona koşulları nedeniyle katılımın küçük çapta tutulduğu protesto ve basın açıklamasına CHP Temsilciliklerinden70 kişi civarında insan katıldı. Protestoya katılan temsilcilikler ve yöneticiler ise şu isimlerden oluştu:

Haluk Aksu, CHP NRW Birliği Duisburg ve Çevresi Başkanı ,  Ali Altınsoy, CHP NRW Birliği Düsseldorf ve Çevresi Başkanı,  Zafer Demirel, CHP NRW Birliği Essen ve Çevresi Temsilciliği Başkanı,  Cemalettin Özer, CHP NRW Birliği Bielefeld ve Çevresi Temsilciliği Temsilcisi, Cemil Özcan, CHP NRW Birliği Denetleme Kurulu Başkan Yrd.,  Özcan Balcı, CHP NRW Birliği Disiplin Kurulu Başkanı, Yeter Gürenç, CHP NRW Birliği Kadınlar Kolu Başkanı,  CHP NRW Birliği Köln ve Çevresi Temsilciliği Başkanı Kemal Doğan CHP NRW Birliği Gelsenkirchen ve Çevresi Temsilciliği Başkanı Bülent Eker.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.