New York Maratonu’na 125 ülkeden 52 Bin Kişi Katıldı

New York Maratonu’na 125 ülkeden 52 Bin Kişi Katıldı

ABONE OL
00:23 - 04/11/2019 00:23
New York Maratonu’na 125 ülkeden 52 Bin Kişi Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dünyanın en ünlü maratonu, New York Limanı’nda bulunan Staten İsland mahallesinde başladı ve New York’un 5 bölgesinden geçerek Central Park’ta sona erdi.

Her yıl olduğu gibi bu sene de profesyonel maraton koşucularının dışında amatör hatta ilk kez maratona katılan koşucular da New York Maratonu’nun amatör ruhunu yaşattı.

Değişik sivil toplum örgütleri yararına maratona katılan ünlüler arasında Joana Tucker, Luke Kirby, Amy Robach gibi Hollywood yıldızları da bulunuyordu.

Profesyonel koşuculardan erkeklerde Kenyalı Geoffrey Kamworor kadınlarda ise yine Kenya’dan Joyciline Jepkosgei yarışı birincilikle tamamladı.

Kamworor 2 saat 8 dakika 13 saniyede bitiş çizgisini göğüsledi.

Jepkosgei ise sürpriz yaparak bu maratonda 4 şampiyonluğu bulunan Mary Keitany’ı geride bırakarak 2 saat 22 dakika 38 saniyelik derecesiyle birinci oldu.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.