***  Neukölln’de eğitim seferberliği

*** Neukölln’de eğitim seferberliği

ABONE OL
10:26 - 04/09/2008 10:26
***  Neukölln’de eğitim seferberliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

NEUKÖLLN’DE EĞİTİM ATAĞI

Üç dernek biraraya gelerek „sorunlu ilçe“ Neukölln’deki eğitim sorunlarını çözmek için kolları sıvadı

“Veliler Okulda, Veliler Yuvada“ adındaki proje tanıtımını yapan „Aufbruch Neukölln“, „Morus14 A“, ve „Berlin Şiddete Karşı“ derneklerden oluşan komisyonun başkanlığını yapan psikolog Kazım Erdoğan projelerinin üç önemli konuya ağırlık verdiğini söyledi. İlk ve orta öğretim okullarında ve yuvalarda eğitimle ilgili tüm konularda velileri aydınlattıklarını dile getiren Erdoğan, ortak dilin Almanca olacağı yeni bir babalar grubu oluşturmayı planladıklarını ifade etti.

VELİLERE NEUKÖLLN’DE KONUŞULAN DİLLERDE HİTAP EDİLECEK

Sağlıklı beslenme, şiddet, ana dilin önemi, spor’un insanlar üzerindeki pozitif etkisi gibi konuların ilçede konuşulan Almanca, Türkçe, Arapça ve Sırpça olarak anlatılacağını belirten Erdoğan, öğrencilerin başarısının velilerin konuyla ilgilenmeleriyle doğrudan ilgili olduğunun altını çizdi. İşçi kökenli anababaların kelime hazinelerinin ve azlığını ve çocuklarıyla konuşmaya zaman bulamadıklarını hatırlatan Erdoğan bu iletişimsizliğin önüne geçmek için çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi.
Projenin tanıtım toplantısına Kazım Erdoğan, Kemal Hür, Safiye Seyda, Ursula Korczok, Mesut Güngör, İlkin Özışık, Veli Hacet ve Michael Voss katıldı. Orhan Önaldı-ha-ber.com-berlin

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.