*** ”Neukölln Gençliği” adlı dernek kuruldu

*** ”Neukölln Gençliği” adlı dernek kuruldu

ABONE OL
16:49 - 06/02/2009 16:49
*** ”Neukölln Gençliği” adlı dernek kuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"Neukölln Gençliği" adlı dernek kuruldu

Almanya’nın başkenti Berlin’de, toplam 50 Alman ve göçmenden oluşan bir grup, Neukölln semtinde Almanlar ile göçmenlerin birlikte yaşamlarına olumlu katkı sağlamak amacıyla ”Neukölln Gençliği” adlı bir dernek kurdu

Yaşları 19 ve 27 arasında değişen dernek üyelerinin belirlediği yönetim kurulunda 1 Alman, 1 Polonyalı ve 3 Türk bulunuyor. Henüz başkanlarını belirlemeyen yönetim kurulunun Türk üyeleri Hülya Akgüner, Dilan Erdoğan ve Lale Çınar.

Akgüner, yaptığı açıklamada, ”Bizler kökenimiz ve dinimizden bağımsız olarak sadece Neukölln’ün ve Berlin’in değil, tüm Almanya’nın geleceğini birlikte belirleyeceğiz. Bu nedenle Alman olsun, göçmen olsun hepimiz birlikte çalışmalıyız” dedi.

Erdoğan’ın Neukölln semtinde psikolog olarak görev yapan babası Kazım Erdoğan da dernek düşüncesini birlikte geliştirdiklerini ve kızının bu düşüncesini büyük ilgi duyduğunu belirterek, toplumun en büyük sorununun iletişim eksikliği olduğunu, derneğin de bu eksikliği gidermeye yönelik faaliyetlerde bulunacağını söyledi.

Erdoğan, derneğin faaliyetleri çerçevesinde gençlerin, aileleriyle daha iyi iletişim kurabilmek için gerekli olan güzel projeler hazırlayacaklarına emin olduğunu ve gençlere daha fazla güven duyulması gerektiğini kaydetti.

(A.A) EVREN AYDEMİR

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.