NEREDEN NEREYE! (II)

NEREDEN NEREYE! (II)

ABONE OL
13:21 - 17/03/2024 13:21
NEREDEN NEREYE! (II)
2

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye siyasetinin unutulmaz ismi Osman Bölükbaşı, partisinden milletvekili adaylarından Noter onaylı bir senet alırdı.
Partisinden bir milletvekili istifa ederek başka bir partiye geçmişti.

Bölükbaşı TBMM’de kürsüye çıkar, partisinden ayrılan milletvekilini göstererek:
‘’Bu milletvekili namussuz, şerefsiz biridir!’’ Deyince ortalık karışır.

Oturumu yöneten Meclis Başkanı, Bölükbaşı’nın özür dilemesini isteyince Bölükbaşı:
‘’Bu milletvekiline ben hakaret etmiyorum, kendisi namussuz ve şerefsiz olduğunu söylüyor!’’ Diyerek milletvekilinin kendisinin imzalı Noter onaylı belgeyi meclis görevlisine okutur:
‘’MP’den milletvekili seçilirsem, MP’den istifa ettiğimde hiçbir partiye katılmayıp milletvekilliğinden de istifa edeceğime NAMUSUM VE ŞEREFİM ÜZERİNE YEMİN EDERİM!’’
Bu olay Parlamenter demokrasinin geçerli olduğu bir dönemde yaşanmıştı.
Daha sonraki yıllarda MP, Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi CKMP adını almış, Alparslan Türkeş bu partiye girdikten sonra partiyi ele geçirmiş, partinin adı Milliyetçi Hareket Partisi MHP adını almıştı.
2002 de ABD Projesi olarak Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurdurulan AKP Merkez sağ ve sol partilerin bölünmesinden yararlanarak seçim tarihimizin en düşük oyu (%35) ile milletvekili sayısının (%65) ini alarak tek başına iktidar olmuştu.
Recep Tayyip Erdoğan siyasi yasaklı olması nedeniyle milletvekili seçilememiş ve Abdullah Gül Başbakan olmuştu.
Daha sonra, Baykal’ın ABD’de verdiği söz ile partililerin itirazına rağmen, verdiği destekle şaibeli bir şekilde Siirt Seçimleri iptal edilip, Anayasa değişikliği ile Erdoğan’ın cezası kaldırılarak Siirt’ten milletvekili seçilerek Başbakan olması sağlanmıştı.
Gülen Cemaati ortaklığı ile başlatılan Laik Cumhuriyeti, İngilizlerce Mısır’da kurdurulan uydurulmuş İslamcı İHVANCI ihanet rejimine dönüştürme hareketi başlatılmıştı.
Ergenekon kumpaslarıyla TSK, Aydınlar, Yargı, Medya FETÖ-ERDOĞAN yanlısı yargı ile tutuklanarak, Silivri kamplarında etkisiz duruma getirilerek karşı devrim hareketi uygulamaya konuldu.

2014 Yılında özel misyonlu Devlet Bahçeli’nin katkısıyla Diploması bile şaibeli Erdoğan Cumhurbaşkanı seçtirildi.
Cumhurbaşkanı, TBMM’de Anayasanın 103. Maddesi gereği yemini eder.(* 1)

Recep Tayyip Erdoğan 2014’te 2018 ve 2023 te Cumhurbaşkanı seçilince bu yemini etti!
Hatta Anayasa’da ‘’Cumhurbaşkanı sadece iki dönem seçime girebilir ‘’ hükmü olmasına rağmen bağımsız olması gereken YSK’nın çoğunluktaki Yargı kurumları parti yargısına dönüştürüldüğü için, Anayasa hükmüne rağmen Erdoğan üçüncü kez Cumhurbaşkanı seçildi.

Erdoğan Anayasa gereği ettiği yemine hiç bağlı kalmadı.
Eleştiren gazeteciler tutuklandı, işsiz bırakıldı, Anayasa ayaklar altına alındı. ** 2

Dün FETÖ müridi valiler, kaymakamlar TSK, üst düzey bürokratlar, yargının Yargıtay ve-Danıştay da görevli FETÖ yanlısı yargıç ve savcılar FETÖ ile yollar ayrılınca Erdoğan’a biat ettiler.

Laik Cumhuriyet’in Türkçe Anayasası yerine hem iktidar ortağı SADAT ile Arapça, hem de Hizbullah’ın siyasi olgusu HÜDA-PAR ile Kürtçe Anayasa mutabakatı birleştirilerek
Allah’ın ve Peygamberin kelamı anlamına gelen NASS mihverinde bir uygulama başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ettiği yemine rağmen tarafsızlık şöyle dursun, Türkiye Cumhuriyetinin tüm devlet olanaklarını hem partisi hem de kendi ailesi ve yandaşları çıkarına kullandı.

Genel seçimlerde olsun, yerel seçimlerde olsun devletin tüm olanaklarını partisi için kullanarak muhalefete oy veren vatandaşların vergileriyle elde edilen paralarla satın alınmış uçakları, arabaları ve tüm devlet malını kendi yararına kullandı.

Bu yasadışı yaptırımları eleştiren Muhalefet liderlerine, tarafsız gazetecilere, vatandaşlara şimdiye kadar hiçbir başbakanın, cumhurbaşkanının, siyasi parti başkanının söylemediği aşağıdaki utanarak yazdığım bu sözleri milyonların gözünün içine bakarak söylemişti.

BE ADİ-EŞKİYALAR-SEFİL-ALÇAK AHLAKSIZ-SÜRTÜK-O SEFİL-BUNLAR TERÖRİST-BUNLAR HAİN-BUNLAR ÇÜRÜK-BUNLAR HAİN-NAMUSSUZLAR-HAYSİYETSİZ-KAN EMİCİ-GERİ ZEKALI-NEMBAŞ-CİBİLİYETSİZ-KAN EMİCİ- İSRAİL DÖLÜ…

Her geçen gün bu utanılacak hakaretleri tekrarlayarak söylemekten çekinmiyor.

Bu hakaretleri düşündükleri ve halka benimsetmek istedikleri dinin özünü yansıtıyor.
Yıldız AKALIN

(* 1) ‘’Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığını ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma Anayasaya, hukukun üstünlüğüne demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve Laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi TARAFSIZLIKLA yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda NAMUSUM ve ŞEREFİM ÜZEİNE ANDİÇERİM.’’

(** 2) Geçmişte ANAP’lı Turgut Özal: ‘’Anayasayı bir kez çiğnemekle bir şey olmaz’’ demişti.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.