NATO’nun Yeni Savunma Planı

NATO’nun Yeni Savunma Planı

ABONE OL
15:13 - 15/02/2022 15:13
NATO’nun Yeni Savunma Planı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

NATO Savunma Bakanları’nın bu hafta, Rusya’nın Ukrayna tehdidine karşı “Avrupa’nın güneydoğusunda dört çok uluslu muharebe grubu kuracak bir planı harekete geçirebileceği” bildirildi.

Reuters haber ajansının diplomatlara dayandırdığı haberinde, NATO Savunma Bakanları’nın yarın ve Perşembe günü biraraya gelerek, komutanlarına “Bulgaristan, Romanya, Slovakya ve Macaristan’a biner asker konuşlandırılmasıyla ilgili talimat verip vermeyeceklerini görüşecekleri” belirtildi.

Reuters’a konuşan üst düzey bir NATO diplomatı, “Rusya ordusunu geri çekerse, gerilimin tırmanmasını ama aynı zamanda da azaltılmasını sağlayacak bir görev olacak” dedi. Savunma Bakanları’nın “komutanları dört muharebe grubu için ayrıntılı bir plan hazırlamaya yönlendirmenin ilk adımını büyük olasılıkla kabul edecekleri” kaydedildi.

NATO üyesi olmayan Ukrayna’yı savunmak için ittifakın bir yükümlülüğü bulunmuyor.

Rusya, Ukrayna’nın NATO üyeliğine karşı çıkarken, NATO ise Rusya’nın bu konuda söz sahibi olamayacağını vurguluyor.

VOA tarafından geçilen NATO’nun Yeni Savunma Planı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. NATO’nun Yeni Savunma Planı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan NATO’nun Yeni Savunma Planı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.