NATO Savunma Bakanları Ukrayna’yı Görüşüyor

NATO Savunma Bakanları Ukrayna’yı Görüşüyor

ABONE OL
13:02 - 16/06/2022 13:02
NATO Savunma Bakanları Ukrayna’yı Görüşüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

NATO ülkeleri Savunma Bakanları Brüksel’de Ukrayna savaşını görüşmek üzere toplandı.

Toplantı dolayısıyla Brüksel’de bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İngiltere ve Ukrayna Savunma bakanlarıyla biraraya geldi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Akar ile İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ve Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov arasındaki görüşmede, bölgesel savunma ve güvenlik konularında bilgi alışverişinde bulunuldu, Ukrayna’daki son gelişmeler ele alındı.

Bu kapsamda Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl yüklü gemilerin, güvenli bir şekilde ülke dışına çıkarılması, A400M uçaklarının Türkiye’ye emniyetle ulaşımının sağlanması konuları da görüşüldü.

NATO Savunma Bakanları toplantısında Ukrayna’ya yapılacak yardımlar ele alınıyor.

Toplantıda, Ukrayna’nın ihtiyacı olan askeri yardımlar, hangi ülkenin ne tür yardımda bulunacağı, yardımların nasıl gönderileceği gibi konular masaya yatırılıyor.

Ayrıca NATO’nun caydırıcılık ve savunmasının güçlendirilmesi için özellikle doğu kanadında neler yapılabileceği görüşülüyor.

Bakanlar, 29-30 Haziran’da Madrid’de yapılacak NATO zirvesinin hazırlıklarını da değerlendiriyor.

Austin: “Finlandiya ve İsveç güçlü demokrasiler”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, toplantıdan önce ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile yaptığı açıklamada, NATO’nun Ukrayna’ya uzun vadeli desteğinin süreceğini, ABD’nin dün açıkladığı 1 milyar dolarlık ilave yardımı memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Madrid Zirvesi’nde Ukrayna için kapsamlı bir askeri yardım paketi üzerinde uzlaşma beklediğini vurgulayan Stoltenberg, zirveye Asya-Pasifik ortakları Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda’nın yanı sıra NATO’ya üyelik başvurusu yapan İsveç ve Finlandiya’nın liderlerinin katılacağını aktardı.

ABD Savunma Bakanı Austin ise bugünkü toplantının Madrid Zirvesi’ne iyi bir temel hazırlayacağını söyledi.

NATO’nun güçlendirilmesi, ana değerleri ve birliğine vurgu yapan Austin, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılım başvurularını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Austin, iki ülkenin güçlü demokrasiler olduğunu, NATO ile aynı çizgideki değerlere sahip olduklarını ve İttifak’a katılım arzularını desteklediklerini ifade etti.

Austin ayrıca görev süresi dolan ancak bir yıl daha uzatılan Stoltenberg’e “zorlu bir dönemde” NATO Genel Sekreteri olarak kalmayı kabul ettiği için teşekkür etti.

VOA tarafından geçilen NATO Savunma Bakanları Ukrayna’yı Görüşüyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. NATO Savunma Bakanları Ukrayna’yı Görüşüyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan NATO Savunma Bakanları Ukrayna’yı Görüşüyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.