Myanmar’ın Nobel Barış Ödüllü Lideri Soykırım İddialarını Reddetti

Myanmar’ın Nobel Barış Ödüllü Lideri Soykırım İddialarını Reddetti

ABONE OL
00:22 - 12/12/2019 00:22
Myanmar’ın Nobel Barış Ödüllü Lideri Soykırım İddialarını Reddetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Myanmar Lideri Aung San Suu Kyi, ülkesinin Arakan’da Müslümanlar’a yönelik soykırım yaptığı iddialarının eksik ve yanıltıcı olduğunu söyledi. Myanmar’ın Nobel Barış Ödülü sahibi Lideri Suu Kyi, konuya ilişkin Uluslararası Adalet Divan’ında ifade veriyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı adına Gambiya’nın, Uluslararası Adalet Divanı’na başvurusu neticesinde Suu Kyi, ülkesini savunmak adına Lahey’de hakimler karşısında ifade veriyor.

Suu Kyi, mahkemede yaptığı konuşmada ordunun bazı zamanlarda orantısız güç kullandığı konusunda bilgisi olduğunu ancak Arakan’da kolay ve anlaşılabilir bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. Suu Kyi, “Gambiya, Myanmar’ın Rohingya bölgesine ilişkin olarak yanıltıcı ve eksik bilgilerden oluşan bir tablo sundu” dedi.

Suu Kyi’nin Gambiya’nın avukatlarının yaptıkları sunumu dikkatle takip ettiği gözlendi. Avukatlar ordunun 3 üst düzey generaliyle Suu Kyi’nin birlikte ve gülümserlerken çekilmiş bir fotoğrafını mahkemeye sunarak Myanmar liderinin, ordu yönetimiyle yakın bir ilişkiye sahip olduğunu söylediler. Sunumda aynı zamanda soykırım iddialarına yönelik fotoğraflar da gösterildi.

Gambiya söz konusu şiddet eylemlerine yönelik olarak mahkemenin önlemler almasını talep ediyor. Dün başlayan duruşma bugün ve yarın da devam edecek.

Arakan’da Myanmar yönetiminin Ağustos 2017’de başlattığı operasyonlar neticesinde 730 binden fazla Müslüman evlerini ve köylerini terk etmek zorunda kaldılar. Bu kişilerin büyük çoğunluğu halen Bangladeş’teki mülteci kamplarında yaşamlarına devam ediyorlar.

Gambiya’nın Uluslararası Adalet Divanı’na yaptığı başvuruya 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı dışında Hollanda ve Kanada’da destek veriyorlar.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.