Muratpaşa’da 7 yılda belediye yatırımları 850 milyon liraya ulaştı.

Muratpaşa’da 7 yılda belediye yatırımları 850 milyon liraya ulaştı.

ABONE OL
22:48 - 03/11/2021 22:48
Muratpaşa’da 7 yılda belediye yatırımları 850 milyon liraya ulaştı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya merkez Muratpaşa ilçe belediyesinde son 7 yılda gerçekleştirilen yatırımların toplam değerinin 850 milyon liraya ulaştığı belirtildi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal Kasım ayı belediye meclisinde yaptığı açıklamada, ilçede 30 yıl ihtiyaç olacak yatırımları bir döneme sığdırdıklarını söyledi.

Belediyenin 7 yıl içinde gerçekleştirdikleri kamu harcamalarının, bugünkü değerinin 850 milyon liraya ulaştığını bildirdi. Uysal, şunları kaydetti.

‘’Bazılarının yaptığı gibi açık ihale yapsak, yaptığımız her şeyi müteahhitlik hizmeti olarak alsak bu yatırımların değeri 2 milyar lira olurdu. İlçemizde 30 yıl ihtiyaç olacak yatırımları bir dönemin bütçesiyle yapmış bir belediye olduk.

Kamu hizmetlerini yatırım olarak nitelemek yanıltıcı olur. Yatırım, somut, iktisadi bir laftır. Ama kamu adına, durmadan bina yapıp, yol yapıp buna ‘Yatırım’ diyorsanız kelimeyi gözden geçirmeniz lazım. Çünkü dönüşte ülke, şehir olarak bir şey kazanmıyoruz. Bu bir harcama. ‘Yatırım’ dediğiniz şey net bir harcama.”

Belediye Başkanı Ümit Uysal, ‘’Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi’nin (ASSİM) 73 milyon lira, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nin 64 milyon liralık projeler olduğunu, kreşler, spor salonları, yer altı çöp konteynerleri, evde bakım hizmeti gibi daha birçok çalışma için yapılan harcama işçilik bedeli dahil 843 milyon liraya ulaştı’’ dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.