Muratpaşa Belediyesi’ne ‘‘Avrupa Yerel Demokrasi Ödülü’’

Muratpaşa Belediyesi’ne ‘‘Avrupa Yerel Demokrasi Ödülü’’

ABONE OL
22:11 - 18/02/2021 22:11
Muratpaşa Belediyesi’ne ‘‘Avrupa Yerel Demokrasi Ödülü’’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından Antalya’nın Muratpaşa İlçe Belediyesi’ne ‘’Avrupa Yerel Demokrasi’’ ödülü verildi.

Türkiye’nin de yer aldığı 47 ülkeden oluşan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından yerel demokrasiyi güçlendirmek amacıyla 13 yıldır sürdürülen ‘Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’ etkinlikleri kapsamında Muratpaşa Belediyesi’ne Komşu Meclisi, Katılımcı Bütçe, Turunç Masa, Muhtarlar Meclisi, Yabancılar Meclisi, Sağlıklı Muratpaşa Hareketi çalışmalarıyla ‘Avrupa Yerel Demokrasi Ödülü’ verdi.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi ayrıca Muratpaşa Belediyesi’ni ‘Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Ortağı’ olarak belirledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Avrupa Konseyi’nin 2007 yılından bu yana düzenlendiği etkinliğe 19 ülkeden 200’den fazla belediye ve kurumun katıldığını belirtti. Başkan Uysal, şunları kaydetti.

“2020 teması ‘Yerel Demokrasi: Güvenin Sağlanması’ olarak belirlenen haftada yer aldığımız etkinlik ve projelerle Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Ortağı unvanı ve ödülüne değer görülmemizi sağlayan komşularımıza çok teşekkür ediyorum. Burada önemli nokta komşularımızın gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarımıza verdiği destek, belediyelerine olan güvendir. Dünyanın Covid-19 pandemisiyle mücadele ettiği dönemde bu güvenin artarak devam ettiğini görmek bizi ayrıca mutlu etmiştir.”

Muratpaşa Belediyesi, Avrupa Yerel Demokrasi Ödülünü 26 Şubat’ta çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek yıllık buluşmada alacak.

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.