Muratpaşa Belediyesi’nden tablet kampanyası

Muratpaşa Belediyesi’nden tablet kampanyası

ABONE OL
21:01 - 19/09/2020 21:01
Muratpaşa Belediyesi’nden tablet kampanyası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Milyonlarca öğrencinin evinde internet veya bilgisayar olmadığı, bu nedenle uzaktan eğitimden yararlanamadığı tartışmaları sürerken, Muratpaşa Belediyesi ‘’Eksiklikleri Birlikte Tamamlayalım’’ diyerek tablet kampanyası başlattı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, uzaktan eğitime erişim olanakları yeterli olmayan ailelerin çocukları için Türkiye genelinde ‘Eksikleri Birlikte Tamamlayalım’ çağrısı yaparak tablet kampanyası başlattıklarını bildirdi. Projede yardımseverlerin yapacağı bağışlarla, Muratpaşa’da uzaktan eğitime erişmede sıkıntı yaşayan çocuklara tablet verilecek.

Belediye Başkanı Ümit Uysal, hayatın her alanını etkileyen pandemi sürecinin eğitimde neden olduğu sorunların çözümü için Türkiye çapında önemli bir adım attıklarını belirtti. 500 bini aşkın nüfusuyla Antalya’nın en kalabalık ilçesinde uzaktan eğitime erişimde sıkıntı yaşayan çocukları tek tek belirleyip Türkiye’den gelecek bağışlarla onlara tablet hediye edeceklerini anlatan Uysal, şunları kaydetti.

‘’Proje, Muratpaşa Belediyesi’nin uygulaması olan Türkiye’nin ilk dijital demokrasi platformu ‘komsumeclisi.com’de yer alan Komşu Dayanışma Sistemi ve yine belediyenin 444 80 07 numaralı Turunç Masa Çağrı Merkezi üzerinden işleyecek. komsumeclisi.com üzerinden çalışmalar gelecek hafta başlayacak.’’

Projenin yanında yardımseverlerin öğrencilere tablet alımı için bağışta bulunacağını anlatan Başkan Uysal, ‘’Çocuklarımız, Muratpaşa Belediyesi’nin kampanyası ile uzaktan eğitime ve derslerine kolaylıkla erişebilecek. Komşu Dayanışma Sistemi nisan ayında ihtiyacı olan ailelere gıda yardımı ulaştırmada toplumsal dayanışma için önemli bir işlev üstlendi. Şimdi de çocukların geleceği için tüm Türkiye’nin yine bir araya geleceğine inanıyoruz’’ dedi.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.