Muratpaşa Belediyesi akıllı kent teknolojilerine odaklandı

Muratpaşa Belediyesi akıllı kent teknolojilerine odaklandı

ABONE OL
21:52 - 07/10/2021 21:52
Muratpaşa Belediyesi akıllı kent teknolojilerine odaklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Muratpaşa Belediyesi akıllı kent teknolojilerini geliştirmek amacıyla ‘’Muratpaşa Akıllı Kent Uygulamaları Araştırma Merkezi (ATOM) kuracak.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, geleceğin belediyeciliğinin inşa edileceği Muratpaşa Akıllı Kent Uygulamaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin kuruluşunu gerçekleştirmek amacıyla Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar ile anlaşma imzaladı.

Antalya OSB’de, geleceğin dijital belediyeciliğinin kurulacağı Muratpaşa Akıllı Kent Uygulamaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi belediye iştiraki Falez AŞ bünyesinde kurulacak.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, çağrı merkezi, web, sosyal medya gibi kanalları kullanan Turunç Masa, pandemi döneminde başladığı online eğitim, e-belediyecilik, Elektronik İhale Sistemi, Türkiye’nin ilk dijital Demokrasi Platformu ve Komşu Meclisi gibi uygulamaların ardından dijital dönüşümde yeni bir dönemin kapılarını aralamak istediklerini söyledi. Uysal, şunları kaydetti.

‘’Yarım milyonu aşkın nüfusu, iş ve alışveriş merkezleri, çarşıları, Kaleiçi gibi tarihi ve turistik noktalarıyla Türkiye’nin 38 ilinden daha kalabalık Muratpaşa, bu yeni dönemde cep telefonuna sığacak ve Muratpaşa Belediyesi sadece akıllı şehircilik çözümlerini kullanan değil üreten de bir kurum olacak.’’

İnovasyon seferberliği

Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerinde (ASSİM) derneklerin sürekli proje geliştirdiği habitatı üretmeye çalıştıklarını, inovasyon alanında ise yenilikçi, yaratıcı fikirleri etkin bir şekilde desteklediklerini anlatan Uysal, şöyle devam etti.

‘’İş fikirleri yarışmalarıyla yeni girişimleri, ön kuluçka ve kuluçka hizmeti vererek ve hatta ücretsiz tahsisler yaparak destekledik. Dünya, son 30 – 40 yıldır çok yoğunlaşan bir şekilde inovasyon çılgınlığı içerisinde yaşıyor. Türkiye olarak bunu daha etkin yapabilmeliydik. 84 milyonluk bir ülke olarak geçtiğimiz 30 yılda 500 bin startup üretebilirdik. Tıpkı Muratpaşa’mızda inovasyonu yenilik ve yaratıcılığı ön plana aldığımız gibi Türkiye’nin de bu şekilde hareket etmesi lazım ki gelecek kuşaklarımız iş aş sahibi olsun. Dünya ile rekabet edebilen bir iktisat ortamı, ekonomi ortamı kurabilelim. Geleceğe güvenle bakabilelim. Gelecek kuşaklarımızı dünyayla rekabet edecek şekilde yetiştirmek zorundayız. Teknoparklar bizim yaptığımız inovasyon çalışmaları hep bunun için. Bir gün, bunu Türkiye’de hep beraber, kol kola uygulayabilmeyi hedefliyoruz.”

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar da Antalya OSB Teknopark’ta AR-GE ve inovasyona çok önem veren Muratpaşa Belediyesi’nin akıllı belediyecilik yazılımları başta olmak üzere birçok inovasyona imza atacağına inandığını belirtti. Bahar, şunları kaydetti.

‘’Teknopark ana binamızın arkasında bulunan birer dönümlük 27 parselimiz daha ilana çıkmadan tükenmiş durumda. Böyle bir hedef yoktu. Böyle bir öngörüde yoktu. Antalya OSB’de yapmış olduğumuz çalışmalar bunu tetikledi. Tamamı bitti ve şu an da başvuruları geri çeviriyoruz. Burada bir belediyemiz çok inovatif davranmak suretiyle bu değerin içerisine kendi değerini de katmak üzere bizim Teknoparkımızın daha da büyümesine katkı sağladı.”

Hedefler

Muratpaşa Akıllı Kent Uygulamaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi, akıllı şehircilik yazılımında dışa bağımlılığı azaltıp millileşmeyi artırmayı, ulaşılabilirlik, şeffaflık, toplumsal katılım gibi belediyelerin üzerine çalıştığı birçok konu geliştirilecek yazılımlarla, uygulamalarla çözmeyi hedefledi. Ayrıca turizm gibi Antalya’nın rekabet içinde olduğu küresel pazarlarda, akıllı şehircilik yatırımlarıyla kentin bu alandaki gücünün de arttırılması amaçlandı.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.