Münih’te kısıtlı imkanlarla ‘Açık Cami Günü’

Münih’te kısıtlı imkanlarla ‘Açık Cami Günü’

ABONE OL
11:44 - 15/10/2020 11:44
Münih’te kısıtlı imkanlarla ‘Açık Cami Günü’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle her sene yoğun katılımla gerçekleşen Açık Cami Günü’ne, bu yıl Münih’te sadece 25 ziyaretçi kabul edildi.

Münih DİTİB Merkez Camii’nde düzenlenen 2020 Açık Cami Günü, pandemi sürecinde sınırlı sayıda katılımcı ile maske ve sosyal mesafe kurallarına uyularak İslam ve camilerdeki faaliyetler anlatıldı.

Etkinliğe, Münih Başkonsolosu Mehmet Günay, Güney Bavyera DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Sıddık Yılmaz, Protestan Kilisesi’nden Christine Glaser ve Clemens Monninger, Diakonie Akademi Müdürü Gudrun Blänsdorf ile diğer dini cemaatlerin yöneticileri katıldı.

Münih DİTİB Merkez Camii Din Görevlisi Şükrü Baklalı ve Başkonsolos Mehmet Günay’ın selamlama konuşmalarının ardından Güney Bavyera DİTİB Eyalet Birliği Bölge Müdürü Aykan İnan, “Zor Zamanlarda İman” konulu bir sunum yaptı.

İnan, pandemi döneminde insanların iman konusunda nelerle karşılaştığı, hangi süreçlerden geçtiği, İslam inancının yaşanan pandemi sürecinde insanlığa kattığı ahlaki değerler ve toplumda birlikte yaşama kültürüne etkilerini dile getirdi.

Camide kılınan öğle namazını izleyen ziyaretçilere cami müştemilatı hakkında bilgi verildi. Etkinliğin sonunda güne özel Kur’an-ı Kerim’in Almanca meali ziyaretçilere hediye edildi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.