Münih’te Araç Saldırısı: 4’ü Türk 28 Yaralı, Scholz’dan Sert Açıklama

Münih’te Araç Saldırısı: 4’ü Türk 28 Yaralı, Scholz’dan Sert Açıklama

ABONE OL
00:07 - 15/02/2025 00:07
Münih’te Araç Saldırısı: 4’ü Türk 28 Yaralı, Scholz’dan Sert Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nin başkenti Münih’te gerçekleşen korkunç bir olayda, 24 yaşındaki Afgan sığınmacı Farhad N., arabasıyla Birleşik Hizmetler Sendikası (Verdi) tarafından düzenlenen bir gösteriye katılan kalabalığın arasına daldı. Saldırı sonucunda 4’ü Türk olmak üzere toplam 28 kişi yaralandı. Yetkililer, yaralılardan 10’unun durumunun ağır olduğunu belirtti.

Saldırganın Geçmişi ve Polis Kayıtları

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, zanlının Almanya’ya sığınmacı olarak geldiğini ancak iltica başvurusunun reddedildiğini ve kendisine “duldung” (geçici hoşgörü) statüsü verildiğini açıkladı. Herrmann ayrıca, Farhad N.’nin daha önce uyuşturucu ve hırsızlık suçlarından poliste kaydı bulunduğunu ancak şiddet eğilimli olarak bilinmediğini belirtti.

Bakan Herrmann, Münih’te bu hafta sonu düzenlenecek olan Münih Güvenlik Konferansı ile bu olay arasında herhangi bir bağlantı bulunmadığını da ekledi.

Münih Polisinden Açıklama: Saldırgan Gözaltında

Münih polisi, zanlının olay yerine yakın bir polis aracının yanından geçerek doğrudan göstericilerin üzerine aracını sürdüğünü belirtti. Polis ekipleri, hızlı bir müdahaleyle Farhad N.’yi olay yerinde yakalayarak gözaltına aldı.

Olayın bir terör saldırısı olup olmadığı konusunda henüz kesin bir bilgi bulunmazken, yetkililer şüphelinin geçmişini ve sosyal medya hesaplarını detaylı bir şekilde inceliyor. Bavyera Terör ve Aşırılık Merkezi, konuyla ilgili özel bir soruşturma başlattı.

Münih Belediye Başkanı: “Büyük Bir Şok Yaşadık”

Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter, olay nedeniyle derin bir şok yaşadıklarını belirterek, “Bu korkunç olayın detaylı bir şekilde araştırılması için elimizden geleni yapacağız. Yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Başbakan Scholz ve CDU Lideri Merz’den Sert Tepki

Başbakan Olaf Scholz, Fürth’teki bir seçim kampanyası etkinliğinde yaptığı konuşmada saldırıyı “tolere edilemeyecek korkunç bir olay” olarak değerlendirdi. Scholz, Almanya’da suç işleyenlerin yalnızca sert cezalarla karşılaşmayacağını, aynı zamanda ikamet haklarının da iptal edilmesi gerektiğini vurguladı.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) lideri ve başbakan adayı Friedrich Merz ise sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Mağdurların ve ailelerinin yanındayım. Almanya’da artık bir şeyler değişmek zorunda” dedi. Merz, hukuk düzeninin kararlılıkla uygulanacağını ve bu tür olaylara karşı sert tedbirler alınacağını belirtti.

Yetkililer, saldırının ardındaki motivasyonu aydınlatmak için geniş çaplı bir soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

İlhan Baba/Münih

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP