“Mülteciler için 10 milyar Euro destekte bulunduk”

“Mülteciler için 10 milyar Euro destekte bulunduk”

ABONE OL
23:34 - 06/12/2022 23:34
“Mülteciler için 10 milyar Euro destekte bulunduk”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, AB tarafından Suriyeli sığınmacılar için bölgeye sağlanan fonlarla hayata geçirilen projelerin açılış törenlerine katılmak üzere Kilis ve Gaziantep’te bazı temaslarda bulundu.

İlk olarak Kilis’te Avrupa Birliği finansmanıyla inşa edilen 400 yataklı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesi’nin açılış törenine katılan Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, daha sonra ise Temiz Enerji ve Enerji Verimliliği Önlemleri Projesi kapsamında Enerji Verimliliği Arttırılmış Okulları Devreye Alma Törenine katıldı.

Ziyaret sonrası VOA Türkçe’ye konuşan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, Avrupa Birliği’nin 2014 yılından bu yana mültecilere ve ev sahibi topluluklara yardım için 10 milyar Euro’dan fazla destekte bulunduğunu belirterek sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bunu da ortalama yıllık 1 milyar Euro gibi bir rakam olarak düşünebilirsiniz. Eğitim ve sağlık bu destek verdiğimiz alanların en başında geliyor. Ama bunun yanı sıra belediyelerin alt yapısına destek, temel ihtiyaçların karşılanması ve sosyo-ekonomik destek programları da çalışma alanlarımızdan bazıları. Destek verdiğimiz projelerden iki örnek vermek istiyorum. Bu sabah Kilis’te Avrupa Birliği finansmanıyla inşa edilen büyük bir hastanenin açılışını yaptık. Bunun yanı sıra 400’den fazla okulun inşaatına destek veriyoruz. Aynı zamanda enerji tasarrufuyla ilgili dönüşümleriyle ilgili olarak da destek sağlıyoruz.”

VOA tarafından geçilen “Mülteciler için 10 milyar Euro destekte bulunduk” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Mülteciler için 10 milyar Euro destekte bulunduk” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Mülteciler için 10 milyar Euro destekte bulunduk” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.