Moskova’dan Uyarı

Moskova’dan Uyarı

ABONE OL
00:15 - 24/10/2022 00:15
Moskova’dan Uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya Savunma Bakanı Sergey Shoigu üç gün içinde ikinci kez Amerika Savunma Bakanı Llyod Austin’le telefonda görüştü.

Görüşme öncesi Fransız Savunma Bakanı Sebastien Lecornu ile de görüşen Shoigu, Ukrayna’daki çatışmanın kontrolsüz bir şekilde artabileceği uyarısında bulundu.

Rus Savunma Bakanlığı Austin’le Shoigu arasındaki görüşmeye dair ise herhangi bir ayrıntı paylaşmadı. İki isim Cuma günü de bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Shoigu Austin’le görüşmesinden önce Türk, Fransız ve İngiliz savunma bakanlarıyla da telefonda görüştü.

Rus Savunma Bakanı, Fransız Savunma Bakanı ile görüşmesinde Ukrayna’daki savaşın hızlı bir şekilde kötüleştiğini ve kontrolsüz bir tırmanışa doğru gittiğini belirtti.

Shoigu görüşmede ayrıca Moskova’nın Ukrayna’nın kanıt göstermeden “kirli bomba” kullanmasından endişe ettiğini de aktardı.

“Kirli bomba” radyoaktif madde iliştirilmiş bomba olarak biliniyor.

Shoigu’nun ’nun İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace’la görüşmesinde, Wallace’ın Batılı ülkelerin Ukrayna’daki çatışmayı şiddetlendirmek için Kiev tarafından yürürlüğe konan bir planı uyguladıkları yönündeki eleştirileri reddettiği belirtildi.

İngiltere Savunma Bakanlığı açıklamasında bu tür suçlamaların şiddetin artması adına gerekçe olarak kullanılmaması gerektiği kaydedildi.

Bu arada Rusya işgal altında tuttuğu Ukrayna’nın Herson kentinde yaşayanlara hayatları için bölgeden ayrılmaları çağrısında bulundu.

Rusya, Dnipro Nehri’nin batısında yaşayan 60 bin kişiyi bölgeden tahliye etmeye çalışıyor.

Rusya Eğitim Bakanı Sergei Kravtson, durumun zor olduğunu belirtti ve bunun uzun sürmeyeceğini, insanların evlerine döneceğini kaydetti.

“Rusya’yla barış anlaşması sağlanabilir”

Bu arada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Ukrayna’da barış şansı olduğuna inandığını söyledi. Macron, Rusya’yı kastederek karşı tarafla bir barış anlaşması sağlanabileceğini belirtti. Macron bu açıklamasını İtalya’nın başkenti Roma’da katıldığı bir etkinlikte yaptı.

VOA tarafından geçilen Moskova’dan Uyarı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Moskova’dan Uyarı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Moskova’dan Uyarı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.