Moskova ile Riyad Arasında Petrol Gerginliği Sürüyor

Moskova ile Riyad Arasında Petrol Gerginliği Sürüyor

ABONE OL
05:10 - 11/04/2020 05:10
Moskova ile Riyad Arasında Petrol Gerginliği Sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Petrol üretiminin kısılması konusunda uzlaşamayan Rusya ve Suudi Arabistan, üçte iki oranında düşen petrol fiyatlarını ele almak üzere bugün yeniden masaya oturuyor.

OPEC toplantısından önce açıklamalarda bulunan bir yetkili, Rusya ve Suudi Arabistan arasındaki anlaşmazlıkların hala sürdüğüne dikkat çekti.

Reuters Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan ismi açıklanmayan bir Rus yetkili de ”Rusya ve Suudi Arabistan’ın aralarındaki anlaşmazlıkları giderebileceklerinden emin değilim,” dedi. İki ayrı Rus yetkili de Rusya’nın günde en fazla 2 milyon varillik kesintiye gidebileceğini söyledi.

Corona virüsü salgını nedeniyle dünya genelinde azalan üretim ve buna bağlı olarak düşen petrol talebi neticesinde OPEC üretim kısılmasına gitme kararı almış, ancak Rusya buna karşı çıkmıştı. Rusya’nın bu tavrına karşılık Suudi Arabistan’ın petrol üretimini arttıracağını açıklaması, dünya genelinde petrol fiyatlarında rekor oranda düşüşler yaşanmasına neden oldu.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.