Mordaşov’dan TUI’ye büyük sadakat gösterisi

Mordaşov’dan TUI’ye büyük sadakat gösterisi

ABONE OL
09:12 - 30/11/2020 09:12
Mordaşov’dan TUI’ye büyük sadakat gösterisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İşler sıkıştığında ortakların ve müttefiklerin – her zamankinden daha fazla – ne kadar önemli olduğu hep söylenir.

TUI’ye iyi haber Moskova’dan geldi: Dünyanın en büyük tur operatörü TUI’nin ana hissedarı Alexej Mordaschow – yaşanan mevcut zor durumda – TUI’ye destek vereceğinin açıkça bilinmesini istedi. Bunun üzerine TUI’nin diğer hissedarları Mordaşov’un sergilediği bu destek karşısında mutlu olduklarını belirttiler.

TUI’nin hisselerinin yüzde 24,9’unu kontrol eden Rus milyarder TUI için gerekli olan yeni yardım paketine finansal olarak katkıda bulunmaya hazır. TUI’nin yaşanan çok zor süreçte ve durma noktasına gelmiş piyasa durumunda ‘Kurtarma Operasyonu’ kapsamında gerekli olabilecek TUI’nin sermayesini artırması durumunda, Mordashov yeni hisseler alarak katkı verecek.

Farklı haber ajanslarının tutarlı raporlarına göre, TUI şu anda devletten daha fazla para alabilmek için pazarlık yapıyor. 1.8 milyar avroya kadar varan yeni bir meblağ üzerinde konuşuluyor. Merkel Hükümeti TUI’ye çok destek oldu. Bugüne kadar toplamda yaklaşık üç milyar Euro bu yıl Hannover merkezli tur operatörüne yardım edildi, yeni ek yardım ise yolda.

Borsa TUI’nin arkasında büyük hissedar Alexei Mordashov’un olması iyiye işaret olarak değerlendiriyor. Rus milyarderin (sermaye artışı durumunda) ve yeni bir ek hükümet yardım paketinin desteği ile piyasaların normalleşmesine kadar şirketi gelecekteki normal piyasa günlerine kadar taşıyacağı bekleniyor.

Zaten aşı hakkında gelen en son haberlere göre, 2021 yılı yaz sezonunda her geçen ay normale artarak normale dönüş hızlanacak.

Londra borsasında korona sonrası dönemde gerçekleşmesi beklenen ‘turizmin geri dönüşü’nden pazar lideri TUI’ye orantısız bir şekilde yaracağı tahmin ediliyor.

TUI’nin hisseleri geçen haftanın en başarılı hisse senetleri olarak yeniden çıkışa geçti. Son aylar devamlı 3 Euro bandında gidip gelen TUI hissesi Frankfurt Borsası’nda bugün 5.78 ile işlem görmeye başladı. (Tourexpi)

Resim: AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.