Mönchengladbach‘ ta Siyasetçilerden Liseye ziyaret

Mönchengladbach‘ ta Siyasetçilerden Liseye ziyaret

ABONE OL
11:36 - 10/06/2023 11:36
Mönchengladbach‘ ta Siyasetçilerden Liseye ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Alman Sosyaldemokrat Partisi SPD Federal meclis grubu başkanı Dr. Rolf Mützenich ile konuşmak için 7 Haziran’da son sıralara  kadar dolan Hugo-Junkers-Lisesi toplantı salonunda öğrenciler heyecanlı bir tartışma etkinliği yaşadılar.

Mönchengladbach ve çevresini 2013 yılından beri Federal Meclis Bundestag’ ta 3. kez temsil eden Federal Milletvekili  Gülistan Yüksel’in davetlisi olarak Mönchengladbach’a gelen SPD nin ağır topu Dr. Rolf Mützenich, öğrencilerden gelen farklı konularda çok sayıda soruyu yanıtladı.

Gülistan Yüksel

Lise öğrencileri kendi özel sorunlarını, problemlerini Dr. Mützenich’e yöneltirken bunlara ek olarak, öncelikle Ukrayna’daki savaş, Tayvan ile Çin arasındaki gerilim ve Irak’taki politik durum gibi güncel küresel siyasi meselelerle ilgilendikleri sordukları sorulardan anlaşıldı.

Bunların dışında farklı uluslardan oluşan, bir çok göçmen ailenin evladınında gittiği  Hugo-Junkers-Gymnasium öğrencileri eğitim sistemi ve cinsiyet belirleme gibi LGBTQ sorunlarıyla ilgili sorular da sorarak diğer  bu önemli konularıda tartıştılar.

Adana doğumlu Mönchengladbachta çok sevilen , halka yakın bir sosyal demokrat siyasetçi  olan Gülistan Yüksel, “Gençleri siyasi katılıma dahil etmek ve onlara endişelerini ve fikirlerini söyleme, paylaşma fırsatı verilmesini son derece önemli buluyorum. Bu buluşmamızda  Öğrenciler de tartışmadan zevk aldılar,  heyecan duydular ve kendilerini ifade etme fırsatı buldular. Mützenich, gençlerin sorularına, gayretli katılımlarına büyük ilgi gösterdi ve onların her sorusunu  ayrıntılı olarak yanıtlamak için zaman ayırdı. Profesyonel, deneyimli poltikacı  gençlere ne gibi tavsiyelerde bulunduğu sorulduğunda, “Olduğunuz gibi kalın” dedi. ve hemcinsleriniz için ayağa kalkın dedi..”

Etkiliği düzenleyen Federal Milletvekili Gülistan Yüksel, “Mönchengladbach’taki bu etkinliğimizin bu kadar iyi karşılanmasından , coşkulu ve gayretli geçmesinden ve her şeyi bu kadar tutkulu ve yapıcı bir şekilde tartışabilmemize çok sevindim. Bu etkinliğin gerçekleşmesine yardımcı olan  Hugo-Junkers-Gymnasium’ a (Lisesine) çok  teşekkür ediyorum.” dedi.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Mönchengladbach

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.