Mölln Katliamının Kurbanları Çarşamba‘da Mezarları Başında Anıldı

Mölln Katliamının Kurbanları Çarşamba‘da Mezarları Başında Anıldı

ABONE OL
18:30 - 11/11/2023 18:30
Mölln Katliamının Kurbanları Çarşamba‘da Mezarları Başında Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamburg Türk Basın Birliği bundan 31 yıl önce Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletine bağlı Mölln kentinde 2 Neo Nazi tarafından kundaklanan evde yaşamlarını yitiren Bahide Arslan, Yeliz Arslan ve Ayşe Yılmaz’ı, Samsun’un Çarşamba ilçesinde mezarları başında andı.

Mezarlıktaki anma törenine Hamburg Türk Basın Birliği başkanı Mehmet Atak, üyeler  Hurşit Köse, Ali Akdemir, Bekir Tanrıkulu, Hasan Akdoğan, Erdal Altuntaş ve Rıza Atatürk’ün yanı sıra ölenlerin yakınlarından Ali Kartal, Yaşar Karaman, Çarşamba basınından gazeteciler Mehmet Ergin Çoşkundere ve Sinan Demiroğlu katıldı.

Kısa yazılım HTBB olan Hamburg ve Bremen’den bir grup gazeteci Samsun iline gerçekleştirdiği kültürel gezi kapsamında, Almanya’nın tarihine kara bir leke olarak geçen bu ırkçı saldırıyı unutmayarak, saldırıda katledilerek yakılan 3. Türk vatandaşını Çarşamba ilçesinde bulunan Göğçeli Mezarlığı’nda andı.

ANMA TÖRENİNDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI!

Duygusal anların yaşandığı mezarlıktaki anma etkinliğinde gazeteciler mezarlara çiçek bıraktı. Gazeteci Bekir Tanrıkulu’nun ölenlerin anısına dua okudu. Gazeteci Ali Akdemir’de günün anlamı üzerine bir konuşma yaptı.

Dinmeyen Acı: Mölln katliamının üzerinden 31 yıl geçti!

Ali Akdemir yaptığı konuşmada şunlara değindi, „23 Kasım 1992’de Almanya’nın Mölln kasabasında iki neo Nazi tarafından bir evin ateşe verilmesi sonucu meydana gelen kundaklamada Bahide Arslan (51) ile torunu Yeliz Arslan (10) ve Ayşe Yılmaz (14) hayatını kaybetmişti.

Mölln katliamı Almanya’nın tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Mölln kentinde ırkçı vahşet sonucunda ölen üç canın acısı bugün dahi tazeliğini hala koruyor.  “Bu alçak saldırı Almanya’nın utanç günlerinden biri olarak tarihe geçmiştir.”

MÖLN KATLİAMINI UNUTMADIK!

Bugün burada Hamburg Türk Basın Birliği ve birlikte olduğumuz ölenlerin yakınları ve basın kurumlarından arkadaşlarla, üç insanımızın hayatını kaybettiği, 9 kişinin yaralandığı Mölln vahşetini   bir kez daha kınadığımızı buradan yüksek sesle herkese duyurmak istiyoruz.

Irkçılığın ne kadar tehlikeli olduğu unutulmamalıdır. Maalesef günümüzde hala ırkçılık zihniyeti devam etmektedir. Almanya’nın nüfusunun üçte birinin göçmen olduğu ülkede yaşananlar düşündürücüdür.

Bir kez daha Mölln’de ölenleri burada rahmetle anıyor ve geride kalan yakınlarının acılarını paylaşıyoruz. „ dedi.

ha-ber.com/Haber: Ali Akdemir/Fotoğraflar: Hasan Akdoğan

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.