Mocca Dergisi 10 Yaşında

Mocca Dergisi 10 Yaşında

ABONE OL
00:09 - 30/08/2022 00:09
Mocca Dergisi 10 Yaşında
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

MOCCA DERGİSİ on yaşında. İki dilde yayınlanan Mocca Dergisi 10’uncu yaşına ulaşmanın haklı dururunu yaşıyor.

Mocca Dergisi, yerel basının, çalışanlarının ve sponsorlarının katıldığı bir yemekli programla onuncu yılını kutladı. Toplantıya sponsorlar ve yerel basın davet edilmiş.

Mocca Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Rüştü Kam açılış konuşmasında, katılımcıları teker teker isimleriyle zikrederek hoş geldiniz dedi.

Rüştü Kam tanışma faslından sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Mocca Dergisi eğitim ve araştırma dergisidir. Üç ayda bir yayınlanır. İki dillidir. Okuyucusuna abone yoluyla ulaşır. Ücretsiz dağıtılır. Baskı masrafları sponsorlar tarafından karşılanır. Burada özellikle, yayın hayatına başladığı günden beri Mocca Dergisi’ne sponsor olan Veli Karakaya, Ednan Yılar, Bülent Göktekin, Ünal Oğuz, Paşa Güven, Şükrü Kahraman, İrfan Taşkıran, Mustafa Özal, Adnan Gündoğdu, Mustafa Akçay beyefendilere teşekkür ediyorum.

Ayrıca kendilerine müracaat ettiğimizde bizleri kırmayan ve destek olan sponsorlarımız da var. Celal İrgi, Veli Tüfekçi, Abdullah Keskin, Muzaffer Şahin, Raşit Tanrıverdi, Halil Akın, Halil Kaya, Hikmet Yılmaz, İsmet Mısırlıoğlu bunlardandır kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.

Özellikle teşekkür etmem gereken fedakâr kardeşlerim de var. Hiçbir ücret almadan on yıldan beri Mocca Dergisi için tercümeler yapıyorlar: Hüseyin Bozkurt, Beyhan Bozkurt, Zülfikar Kam, Gülseren Şentürk ve Önder Coştan kendilerine teşekkür ediyorum.

Ayrıca, Fotoğraf ve röportajlarıyla katkılarını esirgemeyen Mustafa Ekşi, Niğmet Balcı ve Hureyre Kam’a da teşekkür ediyorum.

On yıl önce bir yola çıktık. Çıktığımız bu yolda bir hayli sıkıntılarla karşılaştık. Kimileri yolumuza dikenler serpti, kimileri yolumuzu kesmek için uğraştı, kimileri hakaretler ettiler, aşağıladılar ama biz yılmadık yolumuza devam ettik ve bugün 38’inci sayımızı çıkarmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Yaptığımız iş halkımızın geleceğinin inşasına yardımcı olmaktır. Yaşadığımız bu topraklarda çapraz döllenmenin olması gerekiyor. Ancak o zaman değerler oluşur. Biz o değerleri oluşturmanın peşindeyiz. Okuyan insanımız azdır. Bu konuda her birimizin bir şeyler yapması gerekiyor. Bu açıdan baktığımızda magazin dergileri dahil olmak üzere her bir yazılı basın halkımıza bir şeyler vermektedir. Yerel basın desteklenmelidir. İşte Basın Müşavirimiz buradadır. Sivil toplum kuruluşlarını temsilen Sinan Kaplan buradadır. Yarın keşke demememiz için her birimiz elini taşın altına koymalıdır.”

Daha sonra kürsüye gelen Hürriyet Gazetesi Avrupa Temsilcisi Ahmet Külahçı şunları söyledi:

“ Morca Dergisi okunması gereken bir Dergidir. Dopdoludur. Seviyeli bir Dergidir. Almanca Türkçe olması da ayrıca önemlidir. Halkımız tarafından desteklenmeyi hak eden bir dergidir. Desteklenmelidir.”

Sponsorlar adına kürsüye gelen Paşa Güven de şunları söyledi: “Ben kendimi sponsor olarak görmüyorum, aksine bu derginin yaşaması için yapmam gerekeni tam olarak yaptığıma inanmıyorum. Bu öyle bir dergi ki, Almanya’da emsali yok. Ben izine giderken Mocca Dergisi’nin sayılarından götürüyorum ve orada arkadaşlarımla yazıları okuyarak üzerinde tartışıyoruz. Bir ay boyunca yapıyoruz bu işi. Çünkü konular ehil olan insanlar tarafından kaleme alınıyor. Ofisimde de okuyucusuyla buluşması için gayret sarfediyorum. Çok okuyan bir millet değiliz ama biz o okuyanı bulmalıyız.”

Basın mensupları adına konuşan Mustafa Ekşi de şunları söyledi: “Mocca Eğitim ve Araştırma Dergisi’nde basın hayatıma başladım. Ben gazeteciliği Rüştü Kam’dan öğrendim. Beş yıl çalıştım. Çeşitli röportajlar yaptım. Fotoğraflar çektim. Yapmış olduğumuz röportajlar, çıkarmış olduğumuz özel sayılar Almanya Toplumunda ses getirmiş ve taşları yerinden oynatmıştır. Onuncu yıl kutlaması anlamlıdır. Fikir dergilerinin genelde ömrü kısa olur ama Mocca Dergisi bugün onuncu yılını idrak ediyor. Mocca Dergisi onuncu yılına nasıl geldi, hangi zorluklarla karşılaştı ve o zorlukları nasıl aştı ben onun canlı şahidiyim. Bundan sonrası için başarılar diliyorum. Kendi haber kanalım olmasına rağmen ben her zaman Mocca Dergisi’nin bir neferiyim.  Yolun açık olsun hocam, yolun açık olsun Mocca Dergisi. Halkımıza vereceğiniz daha çok şeyler var.”

Basın Müşaviri Hasan Kocabıyık ise şunları söyledi: “Ben Berlin’de daha yeniyim. Geldiğim gün Mocca Dergisi ile tanıştım. Seviyeli bir dergi. Okunması gerekir. Yapılan konuşmalardan anladığım kadarıyla sıkıntılar var. Ben bu sıkıntıları gidermek için üzerime düşeni yapacağım. Yayın hayatınızda başarılar diliyorum.”

Yapılan ikramdan sonra toplantı sona erdi.

ha-ber.com/Zülfikar Kam/Berlin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.