Meta AB seçimlerinde dezenformasyon ve yapay zeka istismarına karşı ekip kuruyor

Meta AB seçimlerinde dezenformasyon ve yapay zeka istismarına karşı ekip kuruyor

ABONE OL
12:34 - 26/02/2024 12:34
Meta AB seçimlerinde dezenformasyon ve yapay zeka istismarına karşı ekip kuruyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Facebook’un sahibi Meta, seçimlere müdahale ve yapay zeka tarafından oluşturulan yanıltıcı içeriklerle ilgili endişelerin arttığı süreçte, Haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde dezenformasyon ve yapay zekanın kötüye kullanılmasıyla mücadele etmek için bir ekip kuracak.

İstemlere yanıt olarak saniyeler içinde metin, resim ve video oluşturabilen yapay zekanın hızlı büyümesi, yeni teknolojinin özellikle büyük seçimleri manipüle etmek için kullanılabileceği korkusunu tetikledi.

Avrupa Parlamentosu seçimleri 6-9 Haziran’da yapılacak. Ardından 720 milletvekili, AB hükümetleriyle birlikte yeni AB politikalarını ve yasalarını oylayacak.

Meta’nın AB İşleri Başkanı Marco Pancini bir blog yazısında, “Seçim yaklaştıkça, potansiyel tehditleri belirlemek ve hafifletici önlemleri gerçek zamanlı olarak uygulamaya koymak için bir Seçim Operasyon Merkezi etkinleştireceğiz” dedi.

Pancini şirketin istihbarat, veri bilimi, mühendislik, araştırma, operasyonlar, içerik politikası ve hukuk ekiplerinden uzmanlarının yanlış bilgilendirmeyle mücadeleye, nüfuz operasyonlarını ele alma ve üretken yapay zekanın kötüye kullanılmasıyla ilgili risklere karşı koymaya odaklanacağını söyledi.

Pancini, şu anda Avrupa Birliği genelinde 22 dili kapsayan 26 bağımsız doğrulama kuruluşuyla çalışan Meta’nın Bulgaristan, Fransa ve Slovakya’da üç yeni ortak edineceğini de açıkladı.

Meta, Microsoft, açılacak yeni sekme ile OpenAI ve diğer 17 teknoloji şirketi işbirliğinde, bu ayın başında aldatıcı yapay zeka içeriğinin bu yıl dünya çapındaki seçimlere müdahale etmesini önlemek için birlikte çalışmaya karar vermişlerdi.

VOA tarafından geçilen Meta AB seçimlerinde dezenformasyon ve yapay zeka istismarına karşı ekip kuruyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Meta AB seçimlerinde dezenformasyon ve yapay zeka istismarına karşı ekip kuruyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Meta AB seçimlerinde dezenformasyon ve yapay zeka istismarına karşı ekip kuruyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.