Mermerciler Güney Afrika’ya yöneldi

Mermerciler Güney Afrika’ya yöneldi

ABONE OL
23:56 - 14/11/2021 23:56
Mermerciler Güney Afrika’ya yöneldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Maden ve mermer ihracatında tek pazara kalmak istemeyen Batı Akdenizli mermer üretici ve sanayicileri yeni pazar arayışları için Güney Afrika’ya açılmayı hedefledi. BAİB, 22-27 Şubat 2022 tarihlerinde Güney Afrika’ya sektörel ticaret heyeti düzenledi.

Yıl sonu toplam ihracatta 2,5 milyar dolar, 2022 yılında da 3 milyar dolar hedefine ulaşmak isteyen Batı Akdeniz İhracatçı Birliği (BAİB), mermer ve madencilik sektöründe yeni pazar arayışları için harekete geçti.

Bu yıl 1 Ocak- 12 Kasım 2021 döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26,4 artışla 432 milyon 755 bin 538 dolar ihracat rakamına ulaşan mermer ve madencilik sektörü, blok mermer satışında en büyük alıcı olan Çin’e bağlı kalmamak ve katma değeri yüksek işlenmiş mermer satışı için Güney Afrika’ya sektörel firmalarla birlikte 22-27 Şubat 2022 tarihleri arasında ziyaret düzenledi.

BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, bölgenin doğaltaş ihracatını artırmak için gerçekleştirdikleri çalışmalara bir yenisini daha eklediklerini belirtti.

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg kentine doğaltaş sektörünü kapsayan sektörel ticaret heyeti düzenlediklerini ifade eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti.

‘’Güney Afrika’da potansiyeli yerinde tespit edip, ihracatçı firmalarımızı ülkenin ithalatçıları ile bir araya getirip, bölge ihracatını artırmayı hedefledik. Güney Afrika, Ticaret Bakanlığımızca hedef ülke olarak belirlenmişti. Biz de bu çerçevede Bakanlığımızın onayını alarak, Güney Afrika’ya sektörel ticaret heyeti düzenlemeyi planlıyoruz. Amacımız bölgemizin doğaltaş ihracatını ve Güney Afrika Cumhuriyeti’nde etkinliğimizi artırmak ve ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkeleri daha geniş yelpazeye yapmaktır. Hem Bakanlığımız hem de Birliğimiz Güney Afrika’ya gidecek olan firmalarımıza ciddi destekler sunuyor. Firmalarımızı heyete katılmaya ve bu desteklerden faydalanmaya davet ediyoruz.”

Sektörel ticaret heyetlerinin bireysel girişimlere göre daha etkili olduğunu da ifade eden BAİB Başkanı Çavuşoğlu, “Görüşeceğimiz firmaları, gerçekleştireceğimiz iş görüşmelerini Büyükelçiliğimizin, Konsolosluğumuzun ve Ticaret Ataşeliğimizin Birliğimize aktaracağı bilgiler doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Firmalarımızı sektörel ticaret heyetimize katılmaya davet ediyorum. Heyete katılmak isteyen firmalarımızın başvurularını 19 Kasım 2021 tarihine kadar yapmaya çağırıyorum” dedi.

BAİB, Mısır ve İngiltere’ye de doğaltaş sektörü için sektörel ticaret heyeti düzenlemeyi planlıyor.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.