DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

9915.62

0,23%
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevinden istifa etti

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevinden istifa etti

ABONE OL
23:36 - 02/02/2024 23:36
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevinden istifa etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan Cuma günü sosyal medya paylaşımıyla görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Dokuz aydır bu görevde bulunan Erkan X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımla bu kararı duyurdu.

Son dönemde kendisine yönelik “büyük bir itibar suikasti düzenlendiğini” savunan Erkan, “Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum” dedi.

Ocak ayında, Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt’un Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiası medyada yer almıştı. Sözcü gazetesindeki haber, Bozkurt’un Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yaptığı başvuruya dayandırılmıştı.

Ayrıca, DW Türkçe’den Pelin Ünker’in haberinde de, Hafize Gaye Erkan’ın, Merkez Bankası’na ait sosyal tesisleri banka çalışanlarına kapattığı, tesisleri ve personelini kendi hizmetinde kullandığı iddia edilmişti.

Hafize Gaye Erkan, iddiaları X’te yaptığı bir paylaşımda reddetmiş ve yasal haklarını kullanacağını açıklamıştı.

Erkan’ın istifası üzerine, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir açıklama yayınladı.

Bakanlığın sitesinde yayınlanan açıklamada Şimşek, Erkan’ın kararının şahsi olduğunu vurguladı ve hizmeti için teşekkür etti.

Şimşek açıklamasında, “Önerim doğrultusunda yeni atanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum. Bu çerçevede ekip olarak güçlü işbirliği ve koordinasyon içinde fiyat istikrarı hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi ekibine ve uygulanan ekonomi programına desteği ve güveninin tam olduğunu açıklayan Şimşek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen ekonomi programımız, kesintisiz ve kararlılıkla devam etmektedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da sosyal medya paylaşımında Erkan’ın şahsi nedenlerle istifa ettiğine vurgu yaparak,hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Yılmaz mesajında, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından güçlü bir siyasi sahiplenme ile bizzat açıklanan orta vadeli programımız kararlı bir şekilde uygulanmaya devam edecektir” dedi.

Yeni Merkez Bankası Başkanı’nın gece Resmi Gazete’de yayınlanması bekleniyor. Erkan, kurumun tarihindeki ilk kadın başkan olmuştu.

VOA tarafından geçilen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevinden istifa etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevinden istifa etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevinden istifa etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Yunus Uslu

    Gaye hanim, milli ve uluslararasi iliskilerde, Turkiye’yi ve TC Merkez Bankasini en iyi temsil eden baskan olarak tarihe gecti. Yuz yillik Cumhuriyet deneyimimizden sonra hala bayanlara yer acip rahatca calisabilmelerini garanti edemedik galikba. Gaye hanima Devletimizin ve Buyuk Millet Meclisimizin uygun gorevler verip, ulkemizde Kadin-erkek esitligini ispat etmelerini arzu ederiz. Resmi ve sivil kuruluslarda calisan bayanlarin sayisinin dunya standartlarina cikarilmasi icin butun siyasi partildrimizin ve kurum ve kuruluslarimizin cabalarini bekleriz. Selamlarimla,

    Yanıtla
    +0
    -0